februarie 5, 2023

Biroul Executiv al PNL a decis, vineri, excluderea lui Ludovic Orban din partid. Decizia a fost luată în ședința conducerii partidului. 31 dintre cei prezenți au votat pentru, 2 împotrivă, iar 2 s-au abținut. Decizia finală trebuie să fie aprobată de Consiliul Național al PNL.

Ludvic Orban a fost membru PNL de aproape 30 de ani.

În ultima perioadă, acesta a lansat atacuri dure la adresa liderului PNL, Florin Cîțu, mai ales după ce s-a decis coabitarea cu PSD la guvernare.

“În toți anii scurși de la Revoluție nu există egal pentru frauda politică pe care se pregătește să o comită Partidul Național Liberal. Suntem la mai puțin de un an de zile de la alegerile parlamentare, iar votul românilor este falsificat, răstălmăcit, răsturnat, denaturat în cea mai oribilă operațiune de furt de încredere. În 2019, am reușit scoaterea PSD de la guvernare prin demiterea Guvernului Dăncilă, realizând pentru prima dată destituirea unui guvern PSD printr-o acțiune a Opoziției. În 2020, PNL a cerut susținerea oamenilor pentru o guvernare de dreapta și a militat, dincolo de orice dubiu, împotriva unui proiect cu Partidul Social Democrat. În urmă cu o lună și jumătate, votul cerut în Congresul PNL, pentru moțiunea care a devenit programul politic al partidului, a fost unul împotriva unei înțelegeri cu PSD. Astăzi, actuala conducere a PNL face toate demersurile pentru readucerea PSD la guvernare. NU există nicio explicație politică rațională pentru această decizie pentru simplul motiv că, nu numai că PNL nu a pomenit în campania electorală de această coaliție degenerată, dar întreaga campanie a fost împotriva PSD și în favoarea unei guvernări de centru-dreapta. Înhăitarea dintre PNL și PSD, trădându-i pe cei care au votat fiecare dintre cele două partide, nu este altceva decât o modalitate de a silui o țară întreagă la o guvernare împotriva voinței poporului român. Așa se traduce sinuciderea politică aplicată în aceste zile Partidului Național Liberal, singurul partid istoric rămas pe scena politică, dar de care își bate joc în cel mai urât mod posibil o conducere nelegitimă impusă cu forța de Iohannis. Această cârdășie inexplicabilă dintre Iohannis și PSD mă obligă pe mine și pe colegii mei cu conștiință să nu-i lăsăm fără reprezentare politică și fără speranță pe oamenii care ne-au acordat încrederea”, spunea zilele trecute Ludovic Orban.


5 thoughts on “Ludovic Orban a fost exclus din PNL

  1. Cu aceasta ocazie liberalii adevarati vor scapa de pedelisti.Oricum actualul pnl compus din lingai si prefacuti nu va mai intra in parlament.Sustinatorii liberalilor vor sustine noul partid care se va naste in jurul lui Orban

  2. Nu mă dau în vînt după Orban, dar urez Partidului Ne-Liberal să nu mai intre în parlament niciodată, să-l găzduiască Iohannis într-una din casele lui. PNȚCD, ALDE sînt exemple de urmat în asemenea cazuri.

  3. Ffff bine! ‘ Cine este generalul….va mai aduceți aminte cum îl “ lingea” pe Iohanis nu cu mult timp in urma? I-au tras-o pana la urma!!!👍

  4. Unde îți este “ generalul” Sică Mandolin? Ti-a tras-o! Nu trebuie sa fi dezamăgit! O meritai din plin!!! Ar trebui sa te retragi de peste tot! Ești o epavă, un rebut!!!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut