decembrie 6, 2022

Lucrările la canalizarea pluvială, aproape de final pe strada Unirii

De câteva luni, zona centrală a Zalăului a devenit șantier, odată cu demararea proiectului privind pietonizarea străzii Unirii. Circulația în zonă este restricționată, iar găsirea unui loc de parcare este, la orele de vârf, o adevărată provocare. Garajele din spatele Școlii Gimnaziale Simion Bărnuțiu au dispărut în totalitate, urmând a fi realizate pe aici legături pietonale între strada Unirii şi Bulevardul Mihai Viteazu.

Pietonizarea străzii Unirii este, probabil, unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare a municipiului din ultima perioadă, astfel că interesul cu privire la rezultatul final este unul crescut.

În prezent, pe strada Unirii se lucrează la canalizarea pluvială, muncitorii executând aproximativ 80 la sută din proiect, până la intersecția cu curtea Colegiului Național ”Silvania”.

De asemenea, canalizarea pluvială din dreptul Școlii Gimnaziale ”Simion Bărnuțiu” este realizată în proporție de 98 la sută, iar în prezent se lucrează la piconarea stratului existent, la săpături și evacuarea molozului până la cota de fundare.

În Piața 1 Decembrie 1918, s-au finalizat lucrările de canalizare pluvială în proporție 80 la sută, iar lucrările de săpătură până la cota de fundare au ajuns la aproape 90%. În prezent se lucrează la așezarea stratului de balast în fundație, au precizat reprezentanții municipalității.

Proiectul vizează modernizarea zonei cuprinse între Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj şi Casa de Cultură a Sindicatelor (Piaţa 1 Decembrie 1918), continuându-se pe strada Unirii spre Primăria Municipiului Zalău şi Clădirea Transilvania, în Piaţa luliu Maniu.

Pasajul pietonal existent între strada Unirii şi bulevard, precum și curtea de acces la Colegiul Național ”Silvania” vor fi modernizate.

Tot în cadrul acestui proiect se va reabilita fântâna cu îngerași, din zona Bibliotecii Județene.

Valoarea totală a lucrărilor este de aproape 21 milioane de lei, bani europeni. Durata de execuție este de 12 luni, ceea ce înseamnă că modenizarea zonei centrale ar trebui să fie gata până vara viitoare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *