octombrie 3, 2022

Lucrarile de pe strada Closca se lovesc de probleme legate de colectarea apelor pluviale

La sediul Primariei Zalau a avut loc ieri, miercuri 25 iulie, o sedinta de analiza a modului de realizare si finalizare a lucrarilor de modernizare care se executa pe Str. Closca, lucrari in valoare de 1.642.984 de lei, finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala. 

rn

Principalele lucrari constau in refacerea partii carosabile, realizarea de trotuare si pista pentru biciclisti, retea de canalizare pluviala, canalizatie subterana pentru iluminat si spatii de parcare.
Tot pe strada Closca se desfasoara si un proiect de extindere a retelei de iluminat public, dar si unul pentru introducerea in subteran a tuturor retelelor de telecomunicatii.
La sedinta au participat primarul Ionel Ciunt, viceprimarii Teodor Balajel si Nicolae Fazakas, directorul Directiei tehnice, Dan Curea. Au fost invitati reprezentantul SC DRUM INSERV SRL – constructorul lucrarilor proiectului de modernizare a Str. Closca -, reprezentantul SC ELECTRICA DISTRIBUtIE SA – executantul proiectului de introducere in subteran a retelelor de alimentare cu energie electrica -, reprezentantul Asocierii NEON LIGHTING – SC CITADIN ZALaU SRL – care executa lucrarile privind iluminatul public.
Primaria spune despre sedinta doar ca s-au analizat stadiul implementarii si corelarea celor trei proiecte cu respectarea termenele contractuale stabilite, alte aspecte aparute in cursul executiei, in special cele legate de colectarea apelor pluviale, stabilindu-se masuri pentru solutionarea acestor probleme.
Dupa ce termenul initial de finalizare a lucrarilor de pe strada Closca a fost cu mult depasit, la sfarsitul lunii iunie s-au stabilit noi termene. Atunci, constructorul a asigurat conducerea Primariei Municipiului Zalau ca pana la 31 iulie se va stratul de binder pe toata lungimea de 750 de metri a strazii Closca. Binderul este betonul asfaltic care face legatura intre fundatia drumului si stratul de asfalt de uzura, care va fi turnat la final, sperantele fiind ca in august strada sa poata fi redata in folosinta
La amanarea pentru finalizarea strazii Closca, viceprimarul Teodor Balajel s-a declarat nemultumit de ritmul in care sunt executate lucrarile de firma Drum Invest si spunea ca Lucrarile s-au decalat pana in a doua jumatate din august.
Strada Closca din Zalau a intrat in reabilitare in februarie, iar firma Drum Invest, angajata de Primarie sa execute lucrarea, avea termen de finalizare a lucrarii sfarsitul lunii iunie. S-a lucrat insa cam fara spor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.