ianuarie 31, 2023

Lucrarile de la Galeria de Arta, in impas

Lucrarile de reabilitare a Galeriei de Arta “Ioan Sima”, Incepute cu mai bine de un an in urma, au intrat pe linie moarta. Potrivit informatiilor primite de la Alexandru Matei, directorul Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau (institutie In subordinea careia functioneaza galeria), lucrarile au fost oprite de fosta conducere a muzeului pe motiv ca nu mai erau fonduri pentru continuarea lor. Matei afirma, insa, ca motivul real al sistarii lucrarilor a fost “o chestiune de orgolii, de ambitii personale”, o echipa de audit din partea Consiliului Judetean (ordonatorul de credite pentru muzeu si finantatorul lucrarilor de la Galeria de Arta) descoperind, se pare, ca o parte din banii alocati In acest sens (aproximativ 200 de milioane de lei vechi) au ramas, de fapt, necheltuiti.
Directorul MJIAZ a precizat ca, oricum, pe langa cele 200 de milioane ramase ar mai fi nevoie, pentru finalizarea lucrarilor, de alte 360 de milioane (asta la valoarea licitata In 2007), dar ca asta nu ar fi cea mai mare problema. Mai grav este – a subliniat Matei – ca aceste sincope au dus la iesirea din contract cu peste patru luni. “In aceasta situatie, fie vom apela la constructor – firma Cento Construct SRL – sa continue lucrarile la buna Intelegere, fie vom organiza o noua licitatie pentru lucrarile ramase”, a precizat directorul.
El a mai adaugat ca aceasta tergiversare a lucrarilor este in defavoarea pieselor galeriei (arta plastica, mobilier vechi si celebra colectie de fluturi), care zac depozitate In conditii de temperatura si umiditate improprii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut