decembrie 2, 2022

Lucrări suplimentare pentru modernizarea zonei Teofil Moldoveanu, din cartierul Porolissum

Consilierii locali municipali au aprobat, în cadrul ședinței ordinare de vineri, cu 20 de voturi ”pentru”, câteva lucrări suplimentare în cartierul Porolissum, pe strada Teofil Moldoveanu, unde sunt în derulare primele lucrări de anvergură de modernizare a zonei.

Potrivit proiectului aprobat de Consiliul Local, în zona blocurilor S2 – S8, S20 – S24, S32 – S35 se vor reabilita și trotuarele de acces la în scările de bloc; pe terenul de sport și la parcul de joacă pentru copii se va realiza covor de tartan pe întreaga suprafaţă; în zona podului peste Valea Sărmaș se va realiza și o pasarelă pietonală din profile metalice, iar parcul va fi dotat cu echipamentele de joacă corespunzătoare.

Investiția în reamenajarea zonei Sărmaș-Porolissum este finanțată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Zalău, lucrările fiind executate de Citadin.

Acum lucrările sunt aproape de final, după câteva luni de șantier care a schimbat complet aspectul și utilitatea zonei. Au fost demolate toate garajele de o parte și de alta a Văii Sărmaș, dar și din zona blocurilor de pe strada Teofil Moldoveanu, efectul fiind aerisirea spațiului, crearea de noi locuri de parcare, canalizarea pluvială nouă, amenajarea de trotuare pentru siguranța traficului. Vechiul spațiu de joacă a fost modernizat integral și noul proiect a pus pe primul loc siguranța copiilor, așa cum locatarii zonei și-au exprimat dolenațele în fața primarului Ionel Ciunt, în 2016, când acesta și-a prezentat proiectul pentru acel cartier.

La finalul lucrărilor, și iluminatul public al zonei va fi unul modern, iar valea Sărmaș va fi consolidată cu zid de sprijin din gabioane, fiind realizată și o zonă de promenadă.

Tot aici, se vor planta 35 de tuia și 15 arbori ornamentali. Valoarea totală a investiției este de 3.649.150,62 lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *