Lucrări finalizate la statuia lui Wesselenyi

7
506

Lucrările de reabilitare la soclul Monumentului “Wesselenyi” au fost finalizate, recepția acestora fiind făcută joi, 14 ianuarie. Lucrările la Monumentul Wesselenyi, inclus in lista monumentelor istorice emisă de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, au costat aproximativ 445.000 lei, fiind executate de S.C Dimeny Granit SRL.

Investiția cuprinde lucrări de restaurare și reabilitare a postamentului și în jurul acestuia și lucrări de restaurare și reabilitare a componentelor din piatră.

Prin intermediul unui proiect finanțat din fonduri europene, Piața Iuliu Maniu urmează să între într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Fântâna arteziană existentă va fi reabilitată, iar sistemul de iluminat public va fi realizat cu stâlpi de iluminat cu LED și sistem de telegestiune, iar pe stâlpi vor fi montate camere de supraveghere video. De asemenea, vor fi plantați arbori ornamentali, va fi amenajat stațiul verde și zona va fi dotată cu mobilier urban: bănci, coșuri de gunoi, rastele pentru biciclete, cișmele pentru apă și corpuri de iluminat public.

În momentul de față, proiectul se află la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației pentru semnarea constractului de finanțare.

7 COMENTARII

    • Este travertin de cea mai proasta calitate. Ar fi fost bine sa fie granit. Suma de 100 000 de euro pentru un pavat de soclu mi se pare uriasa. Lucrarea arata foarte prost.

  1. chiar ca suntem „pacaliti” zilnic, cu panglici, flori, vorbe si poze din partea alesilor, dar sa sfidezi permanent, iar realitatea este alta, lucrari incepute dar Nefinalizate, drumuri fara trotuare, stilpi de curent in mijlocul circuitelor de biciclete, canalizari noi pe mijlocul drumului, totul fara cap si fara …., dar cu noi reluari de lucrari, (sapaturi, excavari, dar fara logica)…. lucrari incepute peste tot in zalau, coposu, doja, dumbrava, 22 decembrie, etc, toate incepute, DAR NICI UNA finalizata, ne laudam, ne pozam (uneori si des in lipsa vechiului si noului primar)!. asta da libertate, democratie, (dar si rautate) din partea alegatorilor! MULT SUCCES IN CONTINUARE!!!

  2. Este travertin de cea mai proasta calitate. Ar fi fost bine sa fie granit. Suma de 100 000 de euro pentru un pavat de soclu mi se pare uriasa. Lucrarea arata foarte prost.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.