septembrie 28, 2023

Lucrări finalizate la statuia lui Wesselenyi

7

Lucrările de reabilitare la soclul Monumentului “Wesselenyi” au fost finalizate, recepția acestora fiind făcută joi, 14 ianuarie. Lucrările la Monumentul Wesselenyi, inclus in lista monumentelor istorice emisă de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, au costat aproximativ 445.000 lei, fiind executate de S.C Dimeny Granit SRL.

Investiția cuprinde lucrări de restaurare și reabilitare a postamentului și în jurul acestuia și lucrări de restaurare și reabilitare a componentelor din piatră.

Prin intermediul unui proiect finanțat din fonduri europene, Piața Iuliu Maniu urmează să între într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Fântâna arteziană existentă va fi reabilitată, iar sistemul de iluminat public va fi realizat cu stâlpi de iluminat cu LED și sistem de telegestiune, iar pe stâlpi vor fi montate camere de supraveghere video. De asemenea, vor fi plantați arbori ornamentali, va fi amenajat stațiul verde și zona va fi dotată cu mobilier urban: bănci, coșuri de gunoi, rastele pentru biciclete, cișmele pentru apă și corpuri de iluminat public.

În momentul de față, proiectul se află la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației pentru semnarea constractului de finanțare.

7 thoughts on “Lucrări finalizate la statuia lui Wesselenyi

    1. Este travertin de cea mai proasta calitate. Ar fi fost bine sa fie granit. Suma de 100 000 de euro pentru un pavat de soclu mi se pare uriasa. Lucrarea arata foarte prost.

  1. chiar ca suntem “pacaliti” zilnic, cu panglici, flori, vorbe si poze din partea alesilor, dar sa sfidezi permanent, iar realitatea este alta, lucrari incepute dar Nefinalizate, drumuri fara trotuare, stilpi de curent in mijlocul circuitelor de biciclete, canalizari noi pe mijlocul drumului, totul fara cap si fara …., dar cu noi reluari de lucrari, (sapaturi, excavari, dar fara logica)…. lucrari incepute peste tot in zalau, coposu, doja, dumbrava, 22 decembrie, etc, toate incepute, DAR NICI UNA finalizata, ne laudam, ne pozam (uneori si des in lipsa vechiului si noului primar)!. asta da libertate, democratie, (dar si rautate) din partea alegatorilor! MULT SUCCES IN CONTINUARE!!!

  2. Este travertin de cea mai proasta calitate. Ar fi fost bine sa fie granit. Suma de 100 000 de euro pentru un pavat de soclu mi se pare uriasa. Lucrarea arata foarte prost.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut