Lucrări de intervenție pe mai multe drumuri județene

0
332

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean din data de 23 iulie se află mai multe proiecte de hotărâre privind realizarea unor lucrări de intervenție pe drumuri care necesită reparații de urgență.

Drumul județean DJ 108 S Rus – Simişna – Hăşmaş – Ceaca -Ciureni – Zalha – Vârteşca – Bezded – Cernuc (DJ 108B) prezintă degradări evidente, fiind plin de gropi în care băltește apa de câte ori plouă. Ploile torențiale din acest an au avut ca efect degradarea accentuată a drumului, odată cu extinderea suprafețelor de pe partea carosabilă care prezintă gropi izolate de mari dimensiuni, iar stratul de asfalt în aceste zone este complet degradat.

În aceste condiții, Consiliul Județean Sălaj, în calitate de proprietar, a încheiat un acord de asociere cu comuna Zalha în vederea realizării unor lucrări de intervenție. Mai exact, umplerea gropilor cu material pietros de întreținere și compactarea materialului așternut.
Valoarea totală estimată pentru aceste lucrări este de 137.571 lei inclusiv TVA, din care 123.814 lei inclusiv TVA din bugetul județean, iar diferenţa în cuantum de 13.757 lei, inclusiv TVA, va fi suportată de către comuna Zalha.

Un alt sector de drum unde sunt necesare reparații urgente este în comuna Gârbou, pe drumul județean DJ 108 S, de la kilometrul 26 până la kilometrul 31, tronson afectat de ploile torențiale. Acest sector de drum prezintă degradări majore ale stratului de rulare, iar materialul granular a fost luat parțial de ape.

Valoarea totală estimată pentru lucrările care se impun este de 91.821 lei inclusiv TVA. Suma propusă a fi alocată din bugetul judeţului este de 82.639 lei inclusiv TVA, iar diferenţa în cuantum de 9.182 lei, inclusiv TVA, va fi suportată de către comuna Gârbou.

Un alt proiect de hotărâre vizează aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici pentru reabilitarea DJ 109: limita cu județul Cluj – Dragu, pe o porțiune de 634 metri. Pe acest segment, drumul este pietruit și se circulă cu dificultate atât în perioada ploioasă, când e plin de gropi cu noroi, cât și în perioada secetoasă, când se formează foarte mult praf. Șoferii sunt nevoiți să circule cu cel mult 30 de kilometri/h prin zonă.

Valoarea totală a investiției este de 2.004.585 lei inclusiv TVA, din care partea de construcții și montaj reprezintă 1.710.933 lei, inclusiv TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.