noiembrie 29, 2022

Lucian Bode vrea sa creasca gradul de indatorare a Romaniei pentru a pune la punct infrastructura rutiera si feroviara

Zilele trecute ne intrebam cati km de autostrada se vor construi in 2020 sub mandatul lui Lucian Bode la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii. O forma de raspuns a venit de la ministru salajean in emisiunea Stirea Zilei de la Digi24.ro, de marti 7 ianuarie 2019 moderata de Teodora Tompea, unde dupa ce s-a plans ca a gasit multe blocaje la minister si a declarat ca este falsa ideea ca nu ar fi bani pentru toate investitiile, a spus ca în acest an ar putea fi dati în folosinta între 45 si 100 de kilometri de autostrada: "Avem santiere deschise pe 134 de kilometri de autostrada. Între 45 si 100 de kilometri de autostrada vor fi gata anul acesta. Dar eu ma feresc totusi sa dau termene asa cum au facut altii".

rn

In opinia lui Lucian Bode, Romania are nevoie de 40 de miliarde de euro pentru toata infrastructura (rutiera si feroviara), iar investitiile ar trebui facute în urmatorii zece ani, din împrumuturi externe.

rn

"Din fonduri europene o sa avem bani, dar putini, si atunci trebuie sa ne îndreptam catre partenerii financiari externi, sa ne împrumutam, sa crestem gradul de îndatorare al tarii, pentru ca în acest moment este sub media europeana. Am avea nevoie de 40 de miliarde de euro în urmatorii 10 ani pentru a pune la punct infrastructura rutiera si feroviara. Romania îsi permite acest lucru", a declarat Lucian Bode, pentru Digi24.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *