septembrie 23, 2023

Lucian Bode, secretar general PNL: Anul electoral 2024 va fi unul complicat

1

Anul electoral 2024, cu patru rânduri de alegeri, va fi unul complicat pentru cetățeni, e de părere Lucian Bode, secretar general al PNL și vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Prezent luni, 21 august, la Zalău, acesta a fost întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, ce părere are despre comasarea alegerilor de anul viitor.

“Ştiţi foarte bine că dacă această decizie politică este agreată în coaliţie, ea trebuie să fie implementată la nivel de lege publicată în Monitorul Oficial cu 1 an înainte de alegeri. Avem alegerile europarlamentare în iunie, anul viitor. De regulă, ele nu se comasează cu niciun alt fel de alegeri. Alegerile locale ar trebui să aibă loc în septembrie, aşadar, dacă vrem să comansăm alegerile locale cu alegerile parlamentare sau cu alegerile prezidenţiale, nu ştiu ce ar rezulta din analiza specialiştilor şi din decizia coaliţiei. Acest lucru ar trebui să se întâmple la nivel de act normativ trecut prin cele două camere ale Parlamentului şi promulgat de către preşedintele României”, a declarat liberalul.
Lucian Bode recunoaște că a susținut, în coaliție, comasarea alegerilor, ținând cont că în 2024 se anunță patru rânduri de alegeri cu cinci prezenţe la vot (turul unu și turul doi, cu siguranţă, pentru alegerile prezidenţiale). În opinia sa, dacă se găsesc mecanismele constituționale și se stabilește un calendar, comasarea ar fi o măsură bună.

Secretarul general al PNL crede că, pe lângă faptul că atâtea rânduri de alegeri și campanii electorale ar putea afecta Funcționarea optimă a statului, ar putea determina și absenteism la vot, lucru care ar putea ajuta anumite formațiuni politice extremiste.

“Nu mi-aș dori ca din cauza acestui număr mare de alegeri, se întâmplă o dată la 20 de ani să fie toate alegerile în acelaşi an, să ne trezim cu un absenteism, o lipsă de interes din partea românilor pentru aceste alegeri şi să câştige teren şi procente semnificative cei care doresc să ne scoată din Europa, să ne scoată din acordurile euro-atlantice şi să trăim noi aici, în mintea lor, într-un paradis, aşa, independent şi nealterat de nimeni. Am încredere în capacitatea românilor de a vedea exact cine ce îşi doreşte. Coaliţia la guvernare PNL-PSD sunt convins că are capacitatea să ducă România înainte şi în mandatul lui Marcel Ciolacu şi în mandatul viitorului prim-ministru 2024-2028, care va avea, cred eu, o coaliţie la guvernare tot PNL-PSD. Aşadar, este puţin timp până la mijlocul lunii septembrie să parcurgem toate aceste etape constituţionale, dar nu e imposibil dacă există voinţă politică”, a explicat secretarul general al PNL, Lucian Bode, la Zalău.

1 thought on “Lucian Bode, secretar general PNL: Anul electoral 2024 va fi unul complicat

  1. Complicat pentru cetateni, pentru EI nu, sigur ca nu. Dupa ce au condus(PSD+PNL) tara in situatia actuala mai au tupeu sa spuna ca “nu EI” si ca este o situatie “complicata pentru cetateni”. D-ul Bode este obisnuit cu complicatiunile la fel ca si doctoratul cand a zapacit o tara intreaga vrand sa demonstre cat este dansul de “doctorat” .

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut