Lucian Bode: Se organizează concurs pentru șefia poliției sălăjene

2
2240

Au început concursurile pentru posturile de conducere de la nivelul structurilor MAI din țară, a anunțat ministrul de Interne, Lucian Bode, la Zalău.

Acesta a explicat că procedura este în desfășurare și că, în câteva săptămâni, postul de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj urmează să fie scos și el la concurs. Potrivit ministrului, la nivel național, în poliție, o treime dintre șefi sunt împuterniciți în momentul de față. Un procent mult prea mare, consideră oficialul.

„Principala noastră preocupare în a asigura un management stabil, predictibil la nivelul tuturor structurilor noastre este aceea de a scoate la concurs toate posturile de conducere. Faptul că doar în Poliția Română din 4.800 de posturi de conducere 1.380 sunt împuterniciti în aceste funcții de conducere arată că este nevoie urgent ca această procedură să înceapă. Vorbim de peste 30 la sută din posturi. În consecință, la nivelul IGSU deja concursurile se derulează pentru 37 de posturi de conducere la nivel central și județean. Pentru IGPR, pentru Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Inspectoratul General al Aviației, pentru Direcția Generală de Proteție Internă, pentru Direcția Generală Anticorupție am primit în această săptămână o propunere de agendă, de calendar, funcție de urgențele pe care fiecare inspector general șef de structură le are. Săptămâna viitoare vom face public calendarul acestor concursuri, așa cum am făcut și pentru IGSU și vă dau o veste bună, dumneavoastră și sălăjenilor. În lista zecilor și sutelor de poziții veți vedea că vom scoate la concurs și funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj”, a declarat Lucian Bode în conferința de presă susținută vineri.

La nivelul IPJ Sălaj, la conducere se află în continuare comisarul-șef Marius Anton Stupar, al cărui mandat de împuternicit la conducerea IPJ Sălaj a expirat joi, 10 iunie. După ce joi dimineața la Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a sosit hârtia prin care acesta era împuternicit pe postul de adjunct (funcție grad III) cu atribuții pe Ordine Publică și Rutieră, joi după amiaza a ajuns și Ordinul prin care comisarul-șef Marius Stupar a fost desemnat să preia conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, până la noi dispoziții. Mandatul său de împuternicire la vârful instituției a împlinit termenul de un an și nu a mai putut fi prelungit. Astfel, comisarul-șef este titular acum pe postul de adjunct al IPJ Sălaj (prin împuternicire) și desemnat la șefia poliției sălăjene.

„Domnul Stupar a făcut o treabă foarte bună aici, în Sălaj, în funcția de șef împuternicit al Inspectoratului. I-a expirat această perioadă de un an, este desemnat din poziția de adjunct, este o procedură absolut legală, dar organizarea de concursuri și ocuparea acestor poziții în urma unor concursuri transparente, cu o comisie foarte bine articulată, respectată, cu mediul academic reprezentat acolo, cu sindicatele reprezentate în aceste comisii este preocuparea noastră și așa se va întâmpla în săptămânile următoare, începând cu săptămâna viitoare”, a afirmat ministrul de Interne, vineri, la Zalău.

2 COMENTARII

  1. Așa treabă bună a făcut, incat nu le-a dat drepturile unor subordonați. Să vedem când le plătește acestora(din banii lui) , aceste drepturi.Asa cum a hotărât justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.