decembrie 7, 2022

Lucian Bode – informari cu privire la obiectivul de infrastructura – Centura Municipiului Zalau

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor Romania a transmis printr-un comunicat de presa informari cu privire la obiectivul de infrastructura – Centura Municipiului Zalau.

rn

"Pentru cei care scriu povesti cu iz electoral, iar aici fac referire directa la reprezentantii Primariei Zalau, documentatia pentru cel mai important obiectiv de infrastructura – Centura Municipiului Zalau – a fost validata de catre ANAP!

rn

Scurt istoric al proiectului, asta asa, ca sa stie si cei care fac scrisori deschise… spre populism ieftin:
– In mai 2019 conducerea C.N.A.I.R.–S.A., printr-o decizie gresita (ca multe altele) a fostei conduceri sub obladuirea “marelui gropar in drumuri” Narcis Neaga, a hotarat lansarea procedurii de licitatie publica ”Proiectare si executie Varianta de Ocolire a Municipiului Zalau, intre DN 1F, de la km 79+625 – DJ 191C” fara a tine cont ca in cadrul propriei unitati teritoriale, respectiv Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj exista un contract in derulare pentru realizarea SF + PT aferent acestui obiectiv de investitii.
 – In iulie 2019, procedura demarata a fost suspendata deoarece interfera cu activitatea desfasurata in cadrul contractului aflat in derulare la nivelul D.R.D.P. Cluj.
 – In octombrie 2019, procedura a fost desuspendata ca urmare a rezolvarii problemei mai sus mentionate si pentru a raspunde clarificarilor venite din partea operatorilor economici-posibili ofertanti si stabilindu-se un nou termen limita de depunere a ofertelor, respectiv 29.10.2019.
– Dupa anuntarea acestui termen, ofertantii au solicitat o extindere a perioadei de depunere a ofertelor pana in luna noiembrie 2019.
– La data limita de depunere a ofertelor, a fost inregistrata in SICAP o singura oferta, oferta incompleta ce a fost declarata inadmisibila, fapt ce a condus la anularea procedurii de licitatie.
– In 29 noiembrie 2019, a fost retransmisa documentatia la A.N.A.P. , iar in data de 13.12.2019, ANAP – ul respinge documentatia.
– In 18.12.2019 a fost retransmisa documentatia refacuta conform recomandarilor ANAP.
Si acum sa dam si vestile bune, ce vin in Ajunul Sarbatorii Craciunului:
Astazi, 24.12.2019, a fost validat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SICAP) Anuntul de participare pentru reluarea procedurii de achizitie publica.
Obiectul contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru constructia Variantei de ocolire a municipiului Zalau intre DN 1F, km 79+625 si DJ 191C, in lungime de 5,535 km, care include si proiectarea si executia a 5 viaducte si 2 poduri, precum si a intersectiilor giratorii cu DN1F si cu DJ 191C.
Valoarea estimata a contractului este de 188.349.210,81 Lei fara TVA.
Durata contractului este de 90 luni: 6 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de executie a lucrarilor si 60 de luni perioada de garantie a acestora. Durata contractului de lucrari poate varia in functie de perioada de garantie ofertata de operatorul economic desemnat castigator.
Data limita de depunere a ofertelor este 14 februarie 2020.

rn

PS: Le recomand celor care doar cred ca fac ceva pentru comunitatea lor sa nu mai trimita epistole prin care se arata ingrijorati de situatia acestui obiectiv de investitii. Pentru a nu se face de ras, le-as sugera sa se informeze direct de la autoritatile implicate, mai precis de la cei care cunosc situatia reala. Sau, in cel mai rau caz, cei interesati pot sa puna mana pe telefon, sa ma contacteze. In caz ca nu au numarul meu de telefon, pot sa faca rost de el de la colegul lor, Ionel Arsene, seful PSD Neamt.

rn

Le urez tuturor salajenilor sa aiba un Craciun fericit, cu multa bucurie si liniste alaturi de cei dragi!
Sarbatorile de iarna sa va aduca sanatate, fericire si implinirea tuturor dorintelor!", este mesajul transmis de Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor Romania.

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *