februarie 4, 2023

Lucian Bode: Îi rog pe toți românii să se vaccineze

Ministrul demis al Internelor, sălăjeanul Lucian Bode, face un apel la toți românii care nu s-au vaccinat să meargă să se vaccineze. Apelul ministrului a fost însoțit și de o prezentare a numerelor care arată situația gravă în care ne aflăm.

”Noi am acționat cu aproape 25.000 de efective ca medie zilnică, din care 19.000 de cadre ale MAI au acționat în scopul prevenirii răspândirii Covid-19. Sigur că este foarte importantă acțiunea de prevenire. Dar fără o campanie de vaccinare de succes, această acțiune rămâne o acțiune de prevenire și atât.

Vreau să transmit un mesaj de mulțumire pentru structurile noastre care au acționat de la începutul pandemiei și până astăzi cu profesionalism, cu răbdare, cu fermitate atunci când s-a impus, în scopul prevenirii acestei pandemii. Îi rog pe toți românii să se vaccineze. Fără a avea un procent semnificativ de persoane vaccinate, munca acestor zeci de mii de oameni din structurile MAI este aproape în zadar.

Și ca să vedeți cum stăm la nivel de statistică, v-ar putea da câteva cifre: 315.000 de persoane verificate la acest sfârșit de săptămână, peste 8.000 de operatori economici verificați, s-au aplicat peste 9.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1,5 milioane de lei și s-au întocmit șapte dosare penale, constatându-se șapte infracțiuni. Așadar, o activitate foarte consistentă, în special în zona București-Ilfov, dar și la nivel național, pentru că așa cum știți, într-o incidență de peste 16, cum suntem în București, noi am decis să nu venim cu noi restricții, ci să încercăm cât mai multe acțiuni de prevenire de răspândire a acestei pandemii. Situația este una extrem de critică. Dacă ne uităm la cifrele din spitale, constatăm că avem o medie zilnică de aproximativ 15.000 de infectați. Avem o medie zilnică, din păcate, de 300 de decese. La ATI sunt peste 1.700 de pacienți, iar în UPU avem peste 1.900 de pacienți, dintre care 300 așteaptă în UPU eliberarea unui pat în ATI. Am reușit să transferăm în Ungaria 26 de pacienți, 17 la ATI și nouă într-o formă nu atât de gravă, având nevoie doar de oxigen. Dar situația celor 17 este una extrem de critică. Și, din păcate, trebuie să vă dau și o veste tristă: unul dintre cei 17 români transferați în Ungaria a decedat”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Bode îi amenință pe falsificatorii de certificate verzi cu pușcăria

Totodată, ministrul de Interne a arătat că s-au pus în circulație certificate verzi false, iar acest lucru îngrijorează autoritățile. Lucian Bode îi avertizează pe cei care falsifică documente că vor fi aspru pedepsiți deoarece reprezintă un pericol pentru comunitate.

”Îi avertizez că vor ajunge la pușcărie… Este inadmisibil să-ți bagi joc de cei din jurul tău”, a spus Lucian Bode.

Ministrul de Interne crede că numărul infracțiunilor va fi în scădere după apariția primelor condamnări. Momentan, s-au deschis 362 de dosare de cercetare în care sunt implicate aproximativ 850 de persoane suspectate că au falsificat certificate verzi.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut