ianuarie 29, 2023

Lucian Bode: Autostrada Transilvania va însemna enorm pentru Sălaj

Realizarea porțiunilor din Autostrada Transilvania care traversează Sălajul va însemna enorm pentru județul nostru, atât în perioada construcției lor, cât și după darea în trafic, susține ministrul Transporturilor, Lucian Bode.  

“Anul 2020 a însemnat, pe de o parte, semnarea a trei contracte de execuție: Nădășelu – Mihăești – Zimbor – 30 de kilometri, Zimbor – Poarta Sălajului – 12 kilometri și Nușfalău – Suplacu de Barcău – 13 kilometri. Aceste contracte, odată semnate, au intrat pe traiectoria ireversibilă a implementării, șase luni, 12 luni, după caz, proiectarea, după care începerea efectivă a execuției. La modul în care lucrează antreprenorul român care a câștigat două din cele trei loturi –  Nădășelu – Zimbor și Zimbor – Poarta Sălajului, sunt convins că anul viitor vor începe lucrările efective, cu cel puțin șase-șapte luni înainte de termen”, a declarat vineri, la Zalău, Lucian Bode.

Ministrul a precizat că speră ca anul viitor să fie semnat contractul de proiectare și execuție și pentru cel mai important tronson, Poarta Sălajului – Nușfalău, cu tunelul Meseș.   

“Îmi doresc ca anul viitor să fie anul în care semnăm contractul pentru cel mai important lot din autostrada Transilvania din toate punctele de vedere, și dacă ne referim doar la valoare – aproape un miliard de euro, tronsonul Poarta Sălajului – Nușfalău, cu cei trei kilometri tunelul Meseș. Acestea sunt perspectivele și când am spus că pentru Sălaj va însemna enorm, m-am gândit la peste 1.000 de muncitori cu care Compania de Drumuri va veni în Sălaj, care vor consuma aici, vor plăti taxe aici timp de doi ani de zile. Și mă gândesc la beneficiile de după darea în trafic, care vor fi uriașe”, a conchis Lucian Bode.

34 thoughts on “Lucian Bode: Autostrada Transilvania va însemna enorm pentru Sălaj

 1. Bine bine dar de la Nusfalau la Oradea când se realizeaza ca de la Marca la Chiribis e facut in proportie de 47% sau nu mai contează sa e finalizeze

 2. A mare de la analfabet de Videle! Va e frica de votul popular pesedistilor? Pai sa iti fie jireado ,ca nu mai pupi tu post la cabinetul senatorului tau pesedist.

  1. Băi labă tristă! Dacă spun ceva împotriva pnl-ului nu înseamnă că sunt psd-ist sau că am vreo simpatie pentru un partid politic! Toți sunt la fel! Toți doar promit și nu fac nimic! Ești chiar prost? PNL=PSD!

 3. Vai, vai ce a constatat Bode! Oricum proiectul nu este al ciumei portocalii, ci al ciumei rosii, care a facut atata “rau” Romaniei.Acuma se lauda cu ce au gandit altii si inaugureaza obiective construite de altii.Pana nu demult acest analfabet functional sustinea ca soseaua de centura nu prea o sa-si aiba rostul dupa ce va fi gata autostrada.

 4. Pop Gheorghe, marele agramat al salajenilor, primul pe lista pesedeilor! Bravo, natiune salajeana rosie, bravo! Nici de aici nu va dati seama cat de manipulati sunteti, vai de voi! Veti disparea de pe firmament, asa meritati, promotori ai ticalosilor, Nosa, Dana Cota, Balajel etc.

 5. Silviu, ți-ai tras un alias de gigolo, deci clar ca esti dintr-aia de stai de-o parte și doar latri. Revenim la articol…da, s-au semnat cele 3 contracte și știm asta deja. Cred ca ne-ați mai zis de 1000 de ori pana acum. Dl.Bode lăsați lauda electorală și va rog sa ne Spuneti de ce după 1 an la guvernare, nu ați făcut nimic pe Suplac-Chiribiș?

 6. Iurie ,Ioan Delu si A mare = trei pupincuristi de cururi penale psdragniste, niste nulități ordinare care si vor linge rănile după 6 decembrie ,ca pesedeul vostru va fi o istorie neagră a Romanieî si va intra în opoziție pentru multe mandate de aici incolo.

 7. Ne “bucuram”, ca “inteligente extreme” de genul “zalauanul”, vor administra Romania! P.S. Analizati cu atentie, calitatea comentariilor lui! (defapt, calitatea omului). Nici o diferenta, intre “noii” si “vechii”! (acelasi nivel)

   1. Bai kretinoid iliterat, v-au scos sefii din birou ca vin alegerile! De ce nu ati semnat voi contractele ptru autostrada? V-a durut in kur ptru ca ati furat pina nu ati mai avut loc unde sa puneti banii!

  1. Du-te bă băiatule la școală că ești prost rău! Zici că ești nazistul de Werner! Știi 2 fraze cu psd-ul și le tot repeți că prostul!

 8. Cum poti vorbi de Autostrada ? daca nu esti in stare sa rezolvi centura Zalaului? Care o tot promiteti inca dinainte de 1989 !!!! Cu salarul pe care la luat politicieni din Salaj de la revolutie si pina in prezent centura era gata de mult ! ( la romani tare mult le place promisiunile in special de la politicieni )

 9. Vad ca e plin de Usristi pe aici ,în special A de tipar ,tipic de latrator care nu stie sa faca nimic in afara de a spurca cu kkt Ciolosist Barnist.v a vota p…La neobolsevicilor.Sunteti mai rai si mai periculoși ca oricare alt partid.

 10. Da ,asa este .I l vad din nou pe #vremdezbatere pesedistul pe aicea ,alias A de la 11 si 13.Acèasi postaci ai PSD pe care i întâlnești si pe facebook.Niste nulități.

     1. Te ai aprins A ule ? Ce i face după 6 decembrie? ca i fi șomer cu pesedeul tau cu tot.Scursura a societății ce esti !

 11. Ce bine ca cel mai cel ministru , deputat, presedintele ciumatilor cacanii/bruni din judet ,etc , “electriciantul” Bode a ajuns sef la militieni ??!! Acolo la ministerul AFACERILOR interne e locul unor sarlatani ca el . Dar din pacate , Salajul nu castiga nimic din rotatia agaricilor , care sunt doar mascaricii , slugile cele mai umile a fuhrerului (comandant cf.DEX ) Werner “capo di tutti capi ” in colonia nemteasca ROM-manelia !!!

 12. Un vis prea îndepărtat.Sa faca centura.Noi cei de pe Kossuth suntem sătui.Casele se degradează,trepidatii in continuu,alunecări de teren,accidente.Cand vom vedea acea centura si traficul îndepărtat,vom crede in autostrada

 13. Principalele operațiuni care privesc contabilitatea primară se refera la următoarele elemente:
  – calcularea impozitului amânat în conformitate cu IAS 12 “Impozitul pe profit”;
  – conditiile de constituire a unui provizion în conformitate cu IAS 37 “Provizioane, datorii contingente si active contingente”;
  – să se calculeze operatia de reevaluare în conformitate cu IAS 16 “Imobilizari corporale” când se foloseste ca procedeu reevaluarea simultană a valorilor brute si a amortizarilor cumulate;
  – să se calculeze amortizarea unui vehicul achiziționat la cost, știind că SC aplica IAS 16 “Imobilizari corporale”;
  – să se calculeze amortizarea prin metoda SOFTY;
  – să se calculeze amortizarea prin metoda degresiva utilizând o rată de actualizare de 40%;
  – să se contabilizeze operatia de vanzare în conformitate cu IAS 18 “Venituri”;
  – să se contabilizeze operatia de schimb;
  – să se calculeze valoarea justă diminuată cu cheltuielile estimate de vanzare în conformitate cu IAS 36 “Deprecierea activelor”;
  – să se calculeze rata de randament ce va fi utilizată pentru actualizarea fluxurilor de trezorerie în conformitate cu IAS 36 “Deprecierea activelor”.
  Certificat de promovare a examenului în vederea atribuirii calității de exp. Ctb nr de înregistrare 0265 / 23.01.2006.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut