Alegerile europarlamentare trebuie abordate precum alegerile locale, deoarece scorul obținut setează trendul pentru următoarele scrutine electorale, spune secretarul general al PNL, Lucian Bode.

Prezent la Satu Mare, la finele săptămânii trecute, la o întâlnire cu filiala din județul vecin, vicepreședintele Camerei Deputaților a subliniat despre imporanța unui scor bun la europarlamentare, acestea fiind primele alegeri din cele care vor avea loc anul viitor.

Soliditatea și unitatea unei echipe sunt fundamentul succesului politic, a afirmat Lucian Bode, care le-a cerut organizaților locale și județene mobilizare maximă pentru ca PNL să rămână la guvernare și după anul 2024.

„Avem structuri puternice în teritoriu care acoperă toată țara, toate UAT-urile, iar de acum încolo mobilizarea și întărirea organizațională sunt decisive pentru atingerea obiectivelor electorale de anul viitor.

Ceea ce am afirmat la Satu-Mare este valabil pentru toate organizațiile liberale, pentru toți primarii noștri: alegerile europarlamentare trebuie abordate precum alegerile locale. Europarlamentarele sunt extrem de importante pentru că scorul obținut setează trendul pentru următoarele scrutine electorale.

Victoria pe linie din anul 2024 se va datora priceperii cu care vom guverna local și central. Încrederea nu se câștigă prin cuvinte goale, ci prin acțiuni concrete, eficiente și vizibile.

În 2020, PNL le-a cerut votul românilor cu promisiunea <Dezvoltăm România>. Ne-am ținut de cuvânt. Astăzi, modelul liberal de dezvoltare este unul robust și a devenit paradigma economiei fiind extins la nivelul întregii țări în timpul guvernelor liberale.

PNL a obținut rezultate bune la guvernare și nu avem motive să ne ferim să reamintim asta cu tărie, ori de câte ori avem ocazia.

Organizarea internă rămâne cheia, dar pentru asta fiecare filială, organizație și structură trebuie să depună toate eforturile pentru atingerea obiectivului comun – PNL la guvernare și după anul 2024″, a declarat Lucian Bode.

În 2024, românii sunt chemați de patru ori la urne, aceasta fiind o premieră în politica românească. Vor avea loc alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.