februarie 9, 2023

Lucian Bode a cerut excluderea din PDL a lui Ghita Stanciu

Propunerea presedintelui PDL Salaj a fost validata de Biroul Permanent Judetean, ai carui membri sunt nemultumiti de iesirile in presa ale prim-vicepresedintelui Stanciu.
Biroul Permanent Judetean al PDL Salaj a decis vineri seara exclud-erea din partid a prim-vicepresedintelui Ghita Stanciu „pentru ca ultimele iesiri in presa ale acestuia au adus grave prejudicii de imagine organizatiei”, potrivit unei surse din interiorul partidului. Ghita Stanciu a criticat in public numirea lui Bogdan Ilea la sefia Agentiei Domeniilor Statului, care a fost facuta fara a fi votata in cadrul BPJ Salaj. Tensiunile dintre Ghita Stanciu si Lucian Bode au fost insa mai vechi, si faptul ca cei doi nu se aveau la inima il denota iesirea in presa a prim-vicepresedintelui care, dupa o vizita la Jibou a lui Lucian Bode si Mircea Ghiurco, l-a avertizat pe deputat sa informeze conducerea despre actiunile sale, altfel „dezbina partidul”. Contactat de reporterul Graiul Salajului, purtatorul de cuvant al PDL Salaj, Claudiu Barsan, spune ca „in BPJ s-au discutat mai multe aspecte care tin de organizarea interna a partidului si au fost luate mai multe decizii”, care vor fi facute publice „in momentul in care vor fi prezentate de catre instantele de apel din cadrul partidului”. Pentru a nu crea o polemica, purtatorul de cuvant al PDL Salaj nu a vrut sa dea prea multe detalii despre propunerea BPJ de excludere din partid a prim-vicepresedintelui Stanciu. Insa, sub protectia anonimatului, un membru al PDL Salaj a dezvaluit in detaliu pentru Graiul Salajului cum a decurs sedinta de BPJ. „Ghita Stanciu a fost jignit in ultimul hal de persoanele care s-au simtit lezate de interventiile sale in presa. Unii care se considera mari intelectuali au folosit un limbaj greu de reprodus, cu atacuri la persoana lui Ghita. La final, o parte din membri au spus ca nu se mai poate cu asemenea iesiri in presa, iar Lucian Bode a propus excluderea din partid a lui Ghita Stanciu si a supus la vot aceasta propunere”, ne-a declarat un pedelist. Decizia BPJ de excludere din partid a prim-vicepresedintelui trebuie validata insa de Consiliul de Coordonare Judetean, singurul for al PDL care poate hotari definitiv daca Ghita Stanciu este dat afara din organizatie.
Scandalul din Salaj a ajuns la urechile lui Boc
Pana la inchiderea editiei, Ghita Stanciu nu a putut fi contactat pentru a comenta decizia BPJ de vineri pentru ca „s-a inteles cu conducerea centrala a partidului sa nu discute cu presa pana cand nu va fi analizat cazul de forurile centrale ale PDL”. „Cazul excluderii lui Ghita Stanciu si demisia lui Ioan Mocan se vor analiza luni (nr. – azi) in Biroul Permanent National deoarece scandalul de aici a ajuns la urechile presedintelui Emil Boc si a secretarului Ioan Olteanu”, a completat aceeasi sursa.
PDL Salaj a renuntat la principalii sponsori
Joi si-a dat demisia din partid vicepresedintele Ioan Mocan, iar vineri BPJ a propus excluderea prim-vicepresedintelui Ghita Stanciu. Potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial de catre Partidul Democrat Liberal, in Salaj, cel mai mult a cotizat la partid Ioan Mocan, care in 2010 a contribuit cu nu mai putin de 37.000 de lei, acordati in patru transe. Pe locul doi in topul cotizatiilor este prim-vicepresedintele Ghita Stanciu, care in 13 ianuarie 2010 a donat 10.000 de lei. Cu 3.000 de lei a cotizat si firma Petroconstruct Nusfalau, societate comerciala la care au muncit in 2009 sotia si fiica lui Ioan Mocan.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut