Selectionerul Romaniei, Razvan Lucescu, a declarat, miercuri, in cadrul unei emisiuni televizate, ca internationalii care nu vor respecta regula impusa in cantonamentele nationalei, de a nu fi vazuti in oras dupa ora 1.00, vor fi exclusi din lotul primei reprezentative.
„Ora limita pentru jucatorii de la echipa nationala va fi ora 12.00 noaptea. Am facut un set de reguli, nu vreau sa le numesc un regulament de ordine interioara, care sa ne ajute sa intarim relatiie dintre jucatori si in acelasi timp sa transmitem o anumita educatie, un anumit respect fata de cei care suntem la nationala, fata de public. Una dintre reguli este ca, pe perioada convocarii, jucatorii nu au voie sa depaseasca ora 12.00 noaptea, amenda fiind de 5.000 de euro, iar cine este vazut in oras dupa ora 1.00 noaptea este eliminat din lot”, a precizat Lucescu la Sport.ro.
Referitor la situatia atacantului Adrian Mutu, Razvan Lucescu a declarat: „In toata aceasta perioada, am plecat de la ideea ca am de a face cu jucatori profesionisti, care isi doresc sa joace la echipa nationala. Sunt un tip caruia ii place sa comunice foarte mult si caruia ii place sa-l faca pe un jucator sa inteleaga ca poate face mult mai mult. Mutu nu este un caz pentru mine. Erau niste lucruri de bun-simt, reguli nescrise pe care toti jucatorii le stiu. Cand vin la echipa nationala nu-mi permit sa am o altfel de atitudine. O echipa e inaintea individului, acesta trebuie sa se supuna regulilor grupului, sa se sacrifice pentru echipa, numai asa poti face performanta”.
Tehnicianul a adaugat ca meciul pierdut de Romania in fata Serbiei, scor 0-5, in penultima etapa a preliminariilor CM, si ceea ce s-a intamplat dupa aceea a fost un prilej pentru el sa vada care este adevarata situatie de la echipa nationala. „In toata aceasta perioada, am constatat ce se intimpla, am observat cum stau lucrurile. Am avut sansa sa am trei convocari unde totul a fost perfect si nesansa sa am o convocare unde lucrurile nu au decurs as fi dorit. A fost o experienta importanta pentru mine, meciul cu Serbia ma ajuta sa pot vedea lucrurile corect, din toate punctele de vedere. Ma ajuta sa iau niste decizii, fotbalul romanesc are nevoie in primul rand de jucatori care sa se sacrifice pe teren. Oricum, nu am spus ca Mutu nu va mai veni sau ca l-am dat afara, am zis ca stiu ce am de facut, veti constata si voi, punct”, a adaugat Lucescu.
Selectionerul a adaugat ca el isi asuma deciziile pe care le ia, deoarece in joc este obiectivul echipei nationale, dar si cariera sa: „Obiectivul meu este sa duc nationala la turneul final al Euro-2012. Responsabilitatea este a mea, este in joc cariera mea, astfel ca deciziile le voi lua eu. Daca gresesc, gresesc pentru ca sunt om si toti gresim”.