ianuarie 28, 2023

Luceafărul Bălan vrea in Liga a III-a

Câștigătoarea Ligii a IV-a și a Cupei României Sălaj, Luceafărul Bă-lan se duelează în dublă manșă cu Olimpia II Satu Mare, în barajul pentru promovarea în Liga a III – a. Meciul tur va avea loc mâine, la Satu Mare, în timp ce manșa secundă se va disputa sâmbătă, 27 iunie, pe Stadionul din Gâlgău Almașului.
 Olimpia II Satu Mare – Luceafărul Bălan Sâmbătă, ora 17.30, Stadion ”Olimpia” Satu Mare

Județul Sălaj ar putea a-vea din sezonul viitor două reprezentante în Liga a III-a, una este FC Zalău, iar cealaltă ar fi Luceafărul Bă-lan, dacă se va impune în barajul de promovare pen-tru al treilea eșolon fotbalistic.
După ce a câștigat la pas Liga a IV-a Sălaj și a devenit câștigătoare a Cupei României Sălaj, echipa pregătită de Marius Pașca, Luceafărul Bălan va evolua sâmbătă, la Satu Mare, în compania celor de la Olimpia II Satu Mare, nimeni alta decât satelitul echipe din Liga a II-a, într-un meci con-tând pentru prima manșă din barajul de promovare în Liga a III-a. Antrenorul celor de la Luceafărul Bălan, Ma-rius Pașca spune că echipa sa este încrezătoarele în șansele sale, însă ne-a explicat că formația din Satu Ma-re are un mic avantaj, datorită faptului că se antre-nează în fiecare zi.
”Mergem la Satu Mare să ne jucăm șansa noastră. Suntem încrezători în forțe-le proprii și sperăm că la ora jocului să fim concentra-ți la mxim pentru a obține un rezultat bun, care să-ți dea speranțe în meciul de pe teren propriu. Întâlnim la prima vedere un adversar care are un ușor avan-taj deoarece beneficiază de cinci jucători de la prima echipă și care are o pregătire fizică foarte bună pen-tru că se antrenează zilnic. Cu toate acestea considerăcă avem și noi șansa noastră și trebuie să avem capacitatea de a gestiona cât mai bine primul meci de la Satu Mare”, ne-a declarat Marius Pașca, tehnicianul Luceafărului din Bălăn.
Fostul antrenor al echipe-lor FC Zalău, FC Silvania Șimleu și Arieșul Turda este de părere că totul se va decide în manșa secundă la Gâlgău Almașului. ”Sun-tem conștienți că vom avea o misiune dificilă în meciul de la Satu Mare, însă și noi avem câțiva jucători care au evoluat ani buni în Liga a III-a și au acumulat experiență care va conta în a-ceste meciuri și care pot face diferența pe parcursul jocului. Cred că totul se va decide în manșa secundă de la Gâlgău Almașului. Sper să găsesc soluția ca și antrenor de a combate acel avantaj pe care îl are stop_coloana Olimpia II Satu Mare în fața noastră”, a încheiat antre-norul de la Luceafărul Bă-lan, Marius Pașca.
Prima manșă din barajul de calificare în Liga a III-a dintre Olimpia II și Luceafă-rul Bălan se joacă mâine de la ora 17.30, pe Stadionul ”Olimpia” din Satu Ma-re. Partida retur dintre cele două combatante este programată sâmbătă, 27 iunie pe Stadionul din Gâlgău Almașului.

Prezentarea celor două echipe

Olimpia II Satu Mare

Olimpia II Satu Mare este satelitul echipei din Liga a II-a Olimpia Satu Matre, formația care a încheiat sezonul pe locul cinci. Olimpia II Satu Mare a câștigat campionatul Ligii a IV-a din județul vecin, la mare luptă cu Luceafărul Decebal, cu patru etape până la finalul campionatul cele două echipe au fost despăr-țite de un singur punct, iar după ultima etapă Olimpia II a terminat sezonul cu un avans de șapte puncte. Formația antrenată de fostul jucător al Armăturii Za-lău și fostul antrenor al FC Silvaniei, Mircea Bolba s-a impus și în finala Cupei României Satu Mare. Olimpia II Satu Mare a trecut în ultimul act de rivala din campionat, Lucefărul Decebal cu scorul de 2-0, în joc care s-a disputat miercuri. În acest sezon Olimpia II Satu Mare a obținut primul event din istoria clubului.

Luceafărul Bălan

Luceafărul Bălan este câștigătoare a campionatului Ligii a IV și a Cupei României Sălaj. Forma-ția este antrenată de Marius Pașca, un antrenor cu experiență în Liga a II-a și a III-a și chiar într-un meci de baraj pentru promovare în Liga a III-a. În anul 2008 pe când era antrenor la FC Zalău, Marius Pașca s-a impus cu 1-0, în fața celor de la Spicul Mocira, în barajul pentru accederea în al treilea eșalon fotbalistic din România. Spre deosebire de Olimpia II, Luceafărul Bălan a dominat Liga a IV-a din Sălaj de la început până la final. Luceafărul a încheiat acest sezon de Liga a IV-a cu un avans de 23 de puncte față de locul secund, ocupat de Rapid Jibou. Marius Pașca are în lot jucători care au evoluat în Liga a III-a, Mihai Bode, Toth Karoly, Maior Istvan și Andrei Teglaș.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut