Lot nou de jucătoare la HC Zalău

0
182

De la HC Zalău au plecat, de curând, 5 jucătoare (Severin, Ivan, Sabău, Nichitean și Șerban), însă lotul echipei a fost reîntregit. La coferința de presă de miercuri, 14 iulie, antrenorul Gheorghe Tadici a prezentat fetele nou sosite la HC Zalău. Jucătoarele, șase la număr, sunt venite de la echipe de prestigiu din țară.

Printre ele se numără și o jucătoare valoroasă, venită din Serbia, pe numele ei Lazici Emilia. Aceasta a sosit la club în dimineața zilei de miercuri, iar de la conferință a plecat direct la analizele medicale necesare pentru în plecarea de joi în cantonamentul de pregătire, de dinaintea Campionatului de Handbal al României, din august. Aceasta a declarat, în limba engleză, că a fost primită foarte bine de club și că este pentru prima dată când joacă la un club de handbal în afara țării sale.

Următoarea sosită este Mărginean Andreea, care vine de la Buzău. Conform spuselor lui Gheorghe Tadici, ea este cea mai experimentată dintre noile sosite. „Aceasta a jucat mult la nivel de Ligă Națională, și din această vară ne bucurăm să vină cu experiența ei, cu potențialul ei, și sper să înlocuiască cu succes, în zona centrală, o jucătoare care ne-a plecat. Este o jucătoare bună, iar eu apreciez că este de postura jucătoarei Anne Drăguț. A avut echipe, a avut antrenori destui, nu știu dacă i-au exploatat toate calitățile, dar sper să iasă cel mai mult în evidență aici”, a declarat profesorul Tadici.

Altă nouă membră a echipei este jucătoarea Toth Krisztina, o jucătoare tânără, care a absolvit Academia de Handbal, provine din zona Târgu-Mureș și are atât cetățenie română, cât și maghiară.

„Și ea este o jucătoare care în următorii 3-4 ani de zile va crește foarte mult, eu îndrăznesc să spun că va bate și la porțile echipelor naționale, acuma nu știu dacă de aici sau din Ungaria, ea a fost cu echipa Ungariei de junioare la Campionatul din 2018-2019, a fost chiar MVP acolo. Am urmărit-o noi cu predilecție, după 1 ianuarie m-am interesat mai mult de ea, și are resurse foarte bune de a crește, și la ea, ca și la toate de altfel, depinde de cum se lasă antrenate și cum se antrenează”, a punctat profesorul.

Vartic Loredana, Ioana Bălăcean și Bujor Andreea sunt celelalte fete nou venite pe care contează antrenorul Gheorghe Tadici, campionatul următor.

Vartic Loredana este o jucătoare experimentată care are calitățile fizice necesare, deopotrivă cu cele tehnice, și provine de la Handbalul Romașcani, de la Roman. Gheorghe Tadici o aseamănă pe aceasta cu jucătoarea Vârtic de la echipa națională.

Ioana Bălăcean, altă jucătoare extrem de valoroasă, și Bujor Andreea, care, de asemenea, promite foarte mult în handbal și pe care profesorul Gheorghe Tadici o vede purtătoare de drapel în viitor, sunt celelalte două fete care speră să scrie istorie în handbalul zălăuan.

Pentru noile jucătoare, contractul la HC Zalău are o valabilitate de 2 ani de zile, cu posibilitate de prelungire, oferind șansa jucătoarelor cu o evoluție fulminantă de a se putea transfera la alte echipe, dacă primesc oferte viabile, înainte de finalizarea contractului cu clubul zălăuan.

Am întrebat noile membre ale clubului cum este Gheorghe Tadici ca și antrenor, binecunoscut fiind pentru modul său serios de a pregăti handbalistele, în comparație cu oamenii cu care au mai lucrat până acum. Iar ele au răspuns, aproape la unison, că au venit la Zalău să muncească.

„Pentru muncă am venit, nu să stăm pe bancă”, a spus Mărginean Andreea. Toth Krisztina și-a exprimat încântarea de face parte din clubul HC Zalău. „Legătura dintre jucătoare și domnul antrenor este una foarte bună”, a afirmat ea. „De mică, îl vedeam pe domnul Tadici la televizor, și, vă dați seama, este un vis frumos împlinit că am ajuns să mă antreneze dumnealui”, ne-a declarat Bujor Andreea.

Campionatul de Handbal al României se anunță unul foarte dificil, cu multe echipe care și-au anunțat deja obiectivele.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.