Locuri speciale la facultati pentru absolventii liceelor din mediul rural

Absolventii de clasa a XII-a care au urmat cursurile unui liceu de la tara vor avea locuri speciale la facultatile din tara. Anuntul a fost facut de ministrul Educatiei, Valentin Popa, aflat într-o vizita la Suceava. Ministrul a subliniat ca nu este vorba despre absolventii care au domiciliul în mediul rural, ci despre cei care au terminat un liceu de la tara. Sesiunea de admitere urmeaza sa fie sustinuta în acelasi timp cu ceilalti absolventi, dar pe locuri separate. Anul trecut, au fost aproape 3.000 de absolventi de la liceele din mediul rural, din care aproape 90% au intrat la o facultate.

rn

"Este pentru prima data în istorie când asiguram pentru acesti absolventi o admitere separata de ceilalti, asa cum facem o admitere separata pentru etnicii români si pentru rromi. Acestia practic au un anumit numar de locuri dedicate la fiecare universitate, proportional cu numarul de locuri istoric atribuit si practic având o admitere separata, nu concureaza decât între ei", declara Valentin Popa, ministrul Educatiei Nationale.
Potrivit informatiilor furnizate de ISJ Salaj, in anul scolar 2016 – 2017 au absolvit 152 de elevi de clasa a XII-a din mediul rural, iar anul acesta in mediul rura au absolvit 134 de elevi.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *