septembrie 23, 2023

Locuri de muncă în Spania, în agricultură

0

Sălăjenii care își doresc să muncească în străinătate, pot consulta lista locurilor de muncă vacante peste hotare pe portalul EURES. În prezent, nu mai puțin de 900 de joburi sunt puse la bătaie în Spania, în domeniul recoltării fructelor, prin firma Surexport. Programul de lucru este de 6 ore și 30 de minute/zi (cu pauză de masă de o jumătate de oră), în conformitate cu acordul colectiv din provincia Huelva.

Se caută în special femei (600 de persoane) și 150 de cupluri cu vârsta cuprinsă între 18-50 de ani, cu experiență în agricultură, pentru a munci la cules de căpșuni, afine, zmeură și mure.

Sălăjenii care corespund cerințelor posturilor oferite se pot adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Sălaj, pentru a fi înregistrați în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea se face pe baza următoarelor documente: consimțământ tip (se completează la sediul agenției), copie carte de identitate, declarație pe propria răspundere privind starea de sănătate a solicitantului, CV și NIE (numărul de securitate socială, acolo unde este cazul). Persoanele selectate urmează a fi contactate de către angajator.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 15 aprilie.

Plata salariului se face pe card. Se plătesc 44,99 euro/zi, din care se scad asigurarea de sănătate și TVA-ul, ceea ce înseamnă că muncitorul va primi în mână 41,29 euro/zi. La sfârșitul campaniei de recoltare, firma plătește o bonificație de 0,70 euro cenți/zi pentru persoanele noi, iar pentru cei care au mai lucrat la firmă un bonus de 0,80 euro cenți/zi. Este bine de știut că munca suplimentară se plătește cu 7,47 euro brut/oră.

Activitatea se va desfășura la temperaturi ridicate, în sere. Angajarea se face cu contract temporar pe 3, 6 sau 9 luni de zile, începând cel mai devreme cu data de 1 aprilie, cu o perioadă de probă de 15 zile. Nu se solicită cunoașterea vreunei limbi străine.

Cazarea este oferită de firma angajatoare. Se plătește doar o taxă zilnică de 1,73 euro net /persoană pentru utilități (electricitate, apă, gunoi și butelie de gaz). Călătoria spre destinația de lucru (Spania) se plătește tot de compania angajatoare.

În caz de nerespectare a două luni de contract, plata drumului se va reține din ultimul salariu al muncitorului. Specificăm faptul că întoarcerea în țară se achită de persoana lucrătoare.

Cei interesați pot obține mai multe detalii la sediul AJOFM Sălaj.  

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut