In ultimii ani, romanii au importat de la vestici multe noutati si in ce priveste sectorul imobiliar. Casele si apartamentele sunt realizate sau reabilitate cu materiale si tehnici moderne si sunt adaptate unor linii de design deosebit de indraznete. Fara accesorii si decoratiuni, doar zugraveala, peretii falsi, arcadele ori spoturile luminoase nu pot sa dea un aspect cald caminului nostru.
Orice amenajare interi-oara este desavarsita prin intermediul accesoriilor si decoratiunilor. Exista o serie de astfel de obiecte prin intermediul carora casa poate deveni un refugiu confortabil. In ajutorul nostru vin producatori si comercianti pregatiti sa raspunda tuturor gusturilor si fanteziilor.
Texturile, culorile si imaginile sunt elementele cheie pentru un interior reusit. Designerii reco-manda tonurile de pamant, nuantele bogat in rosu, orage, auriu, violet si verde. Achizitionarea acestora necesita multa atentie si se realizeaza dupa reguli stricte.
Trucul obiectelor decorative este folosit atunci cand beneficiarii doresc sa ofere un aspect nou casei, fara a realiza schimbari esentiale sau modificari mari.
Cat cheltuim…
Preturile difera de la un producator sau importator la altul. Spre exemplu, lenjeriile de pat se vand cu 60 si pana la 420 lei, perdelele de la 60 la 200 lei, jaluzele intre 1 si 35 lei, tablouri intre 80-2500 lei, covoare de la 30 la 2000 lei, sfesnice 30-420 lei, decoratiuni din sticla 6-24 lei, set lumanari 14- 59 lei, lampi-veioze 15-350 lei.

Stilul da tonul
Decoratiunile interioare se aleg in functie de stilul pe care il poarta casa. Mai precis, ele trebuie sa se asorteze, sa aiba un design si o tema specifica decorului din locuinta. Mai apoi, trebuie avut in vedere coloritul. Daca locuinta este decorata in nuante calde si pale, ambientul poate fi inviorat cu decoratiuni viu colorate, pline de optimism. Daca insa interiorul este indraznet, se aleg decoratiuni care tempereaza imaginea respectiva. Obiectele decorative sunt alese si in functie de suprafata incaperilor. In camerele modeste se preteaza obiecte decorative de dimensiuni mari, iar in incaperile mari decorul prinde viata daca este amenajat cu obiecte de dimensiuni potrivite, chiar si mici, dar in numar mare. Vazele si lampile sunt considerate esentiale in decor (nu doar pentru functionalitate). Se tine cont de colorit, linii, finisaje, astfel incat sa ofere atat echilibru, cat si originalitate.