Loc de joacă nou, pe strada Lacului din Zalău

În municipiul Zalău a fost amenajat un nou spațiu de joacă cu fonduri europene, pe strada Lacului. Pentru a transforma această zonă degradată și pentru a-i oferi utilitate, s-a defrișat vegetația și s-a salubrizat terenul, s-a terasat și așternut un strat de pământ vegetal, apoi s-a trecut la montarea a șapte aparate de fitness pentru adolescenți și adulți, montarea a 11 echipamente de joacă pentru copii, amenajarea unui teren de minifotbal, montarea de mese și de bănci, amplasarea a două cișmele de apă potabilă, realizarea unui sistem de irigații și a unui sistem de iluminat și sistem de supraveghere video.

Valoarea lucrărilor executate este de 1.598.000,63 lei, iar proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Axa 4.2 – spații verzi. În proiect sunt cuprinse 10 amplasamente, iar la patru dintre acestea au fost recepționate lucrările, celelalte șase fiind în execuție.

“Acest spațiu de joacă este unul generos, de aproximativ 5.000 mp., care oferă posibilitatea copiilor, tinerilor, dar și adulților de a-si petrece timpul liber într-un mod plăcut. Proiectul este realizat din fonduri europene și pe lângă utilitatea privind petrecerea timpului liber, oferă și un ambient plăcut zonei în care a fost realizat”, spune Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

În mediul online, zălăuanii au apreciat investiția, dar au ținut să sublinieze că aceste parcuri au nevoie și de…grupuri sanitare pentru copii, părinți sau bunici. Alții au transmis municipalității că așteaptă să vadă astfel de investiții și în alte zone ale orașului, de exemplu Porolissum, cartier Ortelec, Sărmaș.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.