octombrie 3, 2022

Liviu Dragnea si-a facut munca la sedintele Camerei Deputatilor in proportie de doar 9,2 la suta

Deputatul liberal Gigel Stirbu (Grupul parlamentar al PNL) sustine ca daca oricine a intrat pe site-ul Camerei Deputatilor a putut constata cu usurinta ca presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, nu si-a facut treaba in ultimii doi ani – 2018 si 2017 – decat in proportie de 9,2 la suta.

rn

Astfel, in anul 2018, din totalul de 103 sedinte de plen simple si comune, a condus 2 sedinte simple si 4 sedinte comune.
in anul 2017, din totalul de 114 sedinte de plen comune si simple, a condus 6 sedinte simple si 8 sedinte comune.
Daca facem o socoteala simpla, din totalul de 217 sedinte, din ultimii doi ani, Dragnea si-a exercitat functia de presedinte al Camerei, pentru care primeste indemnizatie, in doar 20 de sedin?e, procentul participarii fiind de 9,2% din totalul sedintelor de conducere efectiva a lucrarilor Parlamentului, constata deputatul liberal.

rn

Statul – la cheremul lui Dragnea

rn

"Se ridica o intrebare pertinenta la care Dragnea trebuie sa dea raspuns: Oare ce a facut domnia sa in tot acest timp pentru institutia care ii plateste indemnizatia? Este o intrebare retorica, bineinteles, românii stiind cu ce se preocupa acest domn de doi ani de zile si cum foloseste logistica pusa la dispozitie, prin prisma functiei detinute de catre Parlamentul României, logistica platita din taxele si impozitele contribuabililor români. De doi ani de zile, românii vad cum importanta statului român este pusa in slujba multitudinii de interese personale ale domnului Dragnea.
El se preocupa de fapt, din biroul sau, de platit polite si de remaniat ministri la fiecare luna, fiind, de facto, prim-ministrul României. Este clar ca preocuparile principale ale lui Dragnea si ale guvernantilor actuali sunt distrugerea economiei românesti, tentativa de capturare a statului, distrugerea sistemelor publice, atacul sistematic impotriva mediului de afaceri, tentativa de confiscare a banilor privati si acapararea tuturor institutiilor. Este evident ca pe Dragnea nu-l intereseaza nici tara, nici economia, nici românii, nici imaginea României in Europa si in lume, având un singur obiectiv – acela de a tine România captiva propriilor interese.
Ar merita pusa o intrebare la sistemul de decontari al Camerei Deputatilor: Câti bani, de fapt, a incasat domnul Dragnea in ultimii doi ani, de când a preluat sefia Camerei Deputatilor?", spune deputatul Gigel Stirbu.

rn

Dragnea a blocat prin interpusi
demersurile constitutionale initiate
pentru revocarea sa din functie

rn

Presedintele PNL Salaj, deputatul Lucian Bode, spune si el ca Liviu Dragnea este un presedinte de paie al Camerei Deputatilor, care a refuzat confruntarea cu opozitia din lasitate.
"Singura preocupare a lui Liviu Dragnea pe parcursul acestor doi ani a fost sa-si rezolve problemele cu legea. Actiunile lui au vizat constant asaltul asupra sistemului juridic. PNL a avut mai multe demersuri pentru inlaturarea lui Dragnea din fruntea Camerei Deputatilor, unul dintre motive fiind tocmai absenta lui de la conducerea acestui for. Este un presedinte de paie care nu s-a achitat de obligatiile ce decurg din aceasta demnitate. Este un semn de lasitate sa te ascunzi mereu si sa delegi conducerea sedintelor de plen. A refuzat constant confruntarea cu opozitia in plen si a blocat prin interpusi toate demersurile regulamentare si constitutionale pe care le-am initiat pentru revocarea sa din functie. Liviu Dragnea este obligat sa raspunda la aceasta intrebare perfect legitima si sa dea dovada de transparenta, pentru ca vorbim despre bani publici pe care i-a incasat sau nu. Ramâne de vazut cum se va pozitiona in urma acestei solicitari, dar cel mai probabil, in stilul caracteristic, va trata cu dispret si aceasta cerinta", spune deputatul salajean Lucian Bode.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.