noiembrie 29, 2022

Liviu Dragnea a facut anul trecut aproape un milion din imobiliare

Liderii partidelor politice din Parlament au averi deloc neglijabile, conform noilor declaratii de avere depuse în luna iunie.
Presedintele Senatului si liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, este cel mai avut dintre ei, iar presedintele PSD si presedinte al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a realizat numai anul trecut aproape un milion de lei doar din închirieri si vânzari de imobile.
Presedintele PSD Liviu Dragnea a câstigat în 2016, conform declaratiei de avere depuse în iunie la Parlament, 850.000 de lei (aproximativ 185.000 de euro) dintr-un contract de închiriere pe 2016 (încheiat în 2015), plus o promisiune de vânzare-cumparare pe un teren si un imobil din Turnu Magurele, semnata în octombrie 2016.
În urma divortului de Bombonica, Liviu Dragnea a ramas în urma partajului cu 3.000 de metri patrati de teren intravilan în Turnu Magurele, un apartament si spatii de productie tot în Magurele.
Liderul PSD detine o Skoda Superb si un BMW X5, provenit prin donatie de la rudele fratelui sau, care a încetat din viata. Dragnea declara în conturi doar 3.000 de dolari si aproape 38.000 de lei. În total, aproximativ 180.000 de euro îi are investiti sau împrumutati la Hotel Turris din Turnu Magurele, care era pe numele fostei sale sotii, Bombonica. stop_coloana
Liderul PSD nu pomeneste nimic în declaratia sa de avere despre afacerile în care este implicat fiul sau, Valentin, în Teleorman. Conform RISE Project, apropiati ai lui Dragnea ar detine mai multe proprietati în Brazilia.
Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a dobândit în 2017 doua apartamente în Bucuresti, prin mostenire de la mama sa, care a încetat din viata în 2013. Tariceanu detine acum 6 apartamente – 5 în Bucuresti si unul în Navodari, pe lânga doua terenuri si o casa de locuit în Snagov.
De asemenea, el a cesionat 250 de hectare de padure în Valea Lunga, judetul Dâmbovita, contra 250.000 de euro. Din închirierea unui apartament în Bucuresti, el a mai câstigat 3.200 de lei pe luna (în total 38.400 de lei, aproximativ 700 de euro pe luna), conform declaratiei de avere.
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, are o mica avutie imobiliara, cu 6 terenuri si 4 case, în timp ce liderul liberalilor din Camera Deputatilor, fosta presedinta a PNL, Raluca Turcan, si-a vândut un apartament în Bucuresti pe 70.000 de euro.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *