septembrie 24, 2022

Lista completa a nominalizarilor la premiile Oscar 2009

“Strania poveste a lui Benjamin Button/ The Curious Case of Benjamin Button”, in regia lui David Fincher, conduce in topul nominalizarilor, cu 13, fiind urmat de “Slumdog Millionaire”, de Danny Boyle, care a fost nominalizat la zece categorii, potrivit latimes.com.

Regretatul Heath Leadger a fost nominalizat postum la categoria “cel mai bun rol secundar masculin”.

Meryl Streep a obtinut a 15-a nominalizare la premiul Oscar.

Angelina Jolie s-a numarat, de asemenea, printre nominalizatii la categoria “cea mai buna actrita intr-un rol principal” (pentru filmul “Changeling”), in timp ce partenerul sau, Brad Pitt, a fost nominalizat pentru rolul titular din “Strania poveste a lui Benjamin Button/ The Curious Case of Benjamin Button”.

De asemenea, Penelope Cruz a fost nominalizata la categoria “cel mai bun rol secundar feminin”, pentru interpretarea din filmul “Vicky Cristina Barcelona”, de Woody Allen, iar regizorul Danny Boyle a fost nominalizat la Oscar pentru “cel mai bun regizor”, pentru filmul “Slumdog Millionaire”.

Premiile Academiei Americane de Film vor fi decernate pe 22 februarie, la Kodak Theatre din Los Angeles.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.