Lipsa acuta de procurori la Parchetul de pe langa Judecatoria Zalau si Parchetul de pe langa Judecatoria Simleu Silvaniei

Peste 15% dintre posturile de procuror din teritoriu sunt vacante, potrivit unei situatii publicate, marti, 9 iunie, de Consiliul Superior al Magistraturii.

Grad mic de ocupare la Zalau si Simleu

Cel mai mic grad de ocupare, de doar 33%, se inregistreaza la Parchetul de pe langa Judecatoria Dorohoi, Parchetul de pe langa Judecatoria Zalau, Parchetul de pe langa Judecatoria Simleu Silvaniei, Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Sarat, Parchetul de pe langa Judecatoria Toplita, Parchetul de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare si Parchetul de pe langa Judecatoria Gurahont, potrivit agerpres.ro.

La polul opus se afla Parchetul de pe langa Judecatoria Huedin, unde gradul de ocupare este de 133%.
Astfel, in cazul parchetelor militare, gradul de ocupare a posturilor de procuror este de aproape 66% la nivel national, in timp ce la Sectia Militara a Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie doar 50% dintre posturi sunt ocupate.
La PICCJ, gradul de ocupare este de 77%, la DNA de 71%, la DIICOT de 86%, in timp ce la Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie doar 47% dintre posturi sunt ocupate.

About Author

One Reply to “Lipsa acuta de procurori la Parchetul de pe langa Judecatoria Zalau si Parchetul de pe langa Judecatoria Simleu Silvaniei”

  1. Daca li se permite, atat magistratilor, cat si polititsilor sa se pensioneze la 50 de ani, mereu va fi deficit de personal sau, in cel mai bun caz, personal fara experienta. In ultima vreme cele astfel de domenii nu sunt altceva decat sinecuri pentru pensii mari (speciale) si lungi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *