Lipsă de coordonare la varful PNL Sălaj

Cei doi co-preşedinţi ai PNL Sălaj, Lucian Bode şi Radu Căpîlnaşiu,
nu s-au pus încă de acord asupra candidaturii la Primăria Zalău


Co-preşedintele PNL Sălaj Lucian Bode a anunţat vineri, 18 decembrie, că organizaţia judeţeană a partidului este pregătită din toate punctele de vedere să câştige alegerile locale din 2016. Liderii PNL au susţinut că au aprobat deja criteriile de integritate la care sunt supuşi toţi candidaţii sălăjeni ai partidului pentru localele din 2016. Lucian Bode a amintit şi că PNL Sălaj are până la ora actuală 40 de candidaţi validaţi deja de Biroul Permanent Judeţean.
Transpare însă că liberalii au însă probleme la Zalău. Povestea cu uite candidatul, nu e candidatul la Zalău o întind liberalii de prea mult timp. După ce Radu Căpîlnaşiu a declarat săptămâna trecută că nu mai candidează, Lucian Bode a anunţat la două zile diferenţă, vineri, că Radu Căpîlnaşiu este în listele pentru a candida la Zalău. Căpîlnaşiu însă susţine de mai bine de o jumătate de an: “nu mai candidez, mă retrag”. PNL Sălaj rămâne cu aceste declaraţii contradictorii păguboase. În cărţi pentru o eventuală candidatură la Primăria Zalău din partea PNL mai este şi Claudiu Bîrsan, actual viceprimar. Bîrsan se bucură de popularitate şi de o activitate politică demnă de remarcat. Este tânăr şi are toate şansele de a câştiga fotoliul de primar al Zalăului, dacă Radu Căpîlnaşiu nu mai candidează.
Localităţi în care PNL este nesigur sau în care nu prea are ce căuta
Pentru Jibou şi Bobota, planurile liberalilor sunt şi mai încurcate. stop_coloana La Jibou şi-a anunţat deja candidatura liderul UNPR Liviu Balint, iar electoratul din Jibou este de ani de zile de stânga, astfel că o eventuală alianţă PSD – UNPR poate să dea peste cap toate planurile liberalilor. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi în comuna Bobota. Liderii PNL Sălaj au mai susţinut că mai au probleme cu desemnarea candidaţilor şi în comunele maghiare – Boghiş, Carastelec, Hereclean, Pericei, Şamşud şi Vîrşolţ. În cele şase comune amintite, orice ar face liberalii, UDMR sigur va reuşi să câştige alegerile, populaţia fiind peste 50 la sută maghiară.
PNL Sălaj vrea şi Consiliul Judeţean
Printre obiectivele PNL Sălaj la alegeri se numără menţinerea şi realegerea în funcţie a actualilor primari PNL Sălaj; desigur, cei care nu sunt certaţi cu legea, precum Ioan Barou şi Claudiu Lazăr de la Bocşa şi Dragu. Un alt obiectiv este alegerea a altor 25 de primari şi câştigarea Consiliului Judeţean Sălaj, unde vicepreşedintele în funcţie Valeriu Crişan are şanse să-l “detroneze” pe Tiberiu Marc (PSD), aflat la al treilea mandat.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *