septembrie 28, 2023

Linie telefonică gratuită pentru lămuriri cu privire la schimbarea furnizorului de gaze și curent

1

Având în vedere liberalizarea pieţei de energie electrică de la 1 ianuarie 2021, dar și faptul că majoritatea românilor nu au înțeles prea bine ce presupune acest proces, ANRE pune la diaspoziție începând de joi, 7 ianuarie, o linie telefonică gratuită, dedicată procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale.

Prin intermediul acestui call-center, personalul din cadrul ANRE va acorda consiliere tuturor consumatorilor casnici care întâmpină dificultăţi în procesul de încheiere a unui nou contract în piaţa concurenţială.

Numărul de telefon este 037.455.42.65 şi poate fi apelat începând cu data de 7 ianuarie, de luni până duminică, între orele 8.00-18.00.

Trei români din 10 au schimbat furnizorul de electricitate

Potrivit datelor prezentate de ANRE, la finele anului trecut, dintr-un număr de peste 8.700.000 de consumatori casnici, 32,8% (adică 2.915.243 clienți) au ales să încheie contracte de furnizare la prețuri concurențiale.

De asemenea, din cei peste 8.700.000 de clienți casnici, conform raportărilor aferente semestrului I al anului 2020, transmise de furnizori către ANRE, peste 50% sunt clienți cu un consum mediu de 55 kWh/lună, care pot fi încadraţi în categoria consumatorilor vulnerabili.

3.088.242 clienți au un consum mediu de 146 kWh/lună, 819.874 clienți consumă în medie 310 kWh/lună, 219.662 clienți figurează cu un consum mediu de 580 kWh/lună, iar 18.367 clienți casnici au un consum de 1.950 kWh/lună.

1 thought on “Linie telefonică gratuită pentru lămuriri cu privire la schimbarea furnizorului de gaze și curent

  1. Oamenii ar trebui sa se informeze de pe site-ul ANRE, la sectiunea comparator tarife, unde pot gasi oferte de pret mult mai bune atat la gaz cat si la curent decat cele oferite de Electrica sau E.ON. La curent cea mai buna oferta o au Hidroelectrica (companie de stat) si Nova Power & Gas (o firma din Cluj) iar la gaz unele oferte sunt cu mult mai bune decat cele ale E.ON. Informati-va, oameni buni, si nu ramaneti captivi la companiile mari care au tot interesul sa detina monopolul, pentru a-si creste profiturile si a-si umfla salariile. Dintotdeauna concurenta a fost un lucru benefic, pentru ca duce la servicii si preturi mai bune pentru oameni.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut