Liga a III-a pentru SCM Zalau: rai, purgatoriu sau iad?

Am ales aceste notiuni pentru a sublinia starea extrem de delicata a multor echipe de fotbal ajunse prin prisma unor imprejurari in liga a III-a.Se stie ca pentru functionare si mentinere in liga a III-a, trebuie buget, trebuie personal calificat sa gestioneze fenomenul, mijloace transport deplasare, cheltuieli cazare si masa, cheltuieli antrenamente si jocuri, cheltuieli materiale diverse pentru club, salarii , etc. SCM Zalau ramane, cel putin un an , in acest rai al ligii a III-a.Un an in care trebuie sa demonstreze ceva: fotbal sau cheltuieli! Ori invers, cheltuieli si fotbal ! Sa analizam ce inseamna cele trei stari ale fotbalului din orasul Zalau, liga III-a. Adica rai, purgatoriu sau iad, stari compatibile si posibile la SCM Zalau.

rn

Spun rai aici – loc in care cineva se simte bine- deoarece momentan are jucatori, conducere , buget, conditii foarte bune. Din campionatul urmator, contractele jucatorilor expira, obiectivele raman, cheltuielile vor fi la concurenta cu alte ramuri creeate, handbal, volei, carate.

rn

As folosi aici – purgatoriu-, cuvant care exprima faptul ca inca este bine, este un loc de suferinta provizoriu, dar se va trece cu bine, vin alegerile, fotbal trebuie la toata lumea, deci starea de alarma ramane la club !

rn

Cuvantul iad exprima starea maxima de insatisfactie a tuturor celor implicati.De la personal auxiliar la jucatori si conducere profesionista.
Ar fi un loc de chinuri, de ispasire pedeapsa. Ar putea fi chiar aparitia din nou in plutonul codas. Staiful conducerii insa obliga. Antrenori si conducere de rezonanta, jucatori cu cv -uri impresionante pentru liga a III-a, rezultate care se vor astepta continuu. Metodele de a face contracte la sportivi, in speta fotbalisti, sunt multiple. Normal ca vor creste costurile cu efectele acestei pandemii. Juniorii din Salaj mai conteaza ? Ce rol mai au jucatorii straini de Salaj , in afara de cresterea cheltuielilor?Ce vrea municipiul Zalau prin mentinerea acestei stari de fapt la disciplinele aprobate?
Raspunsul este simplu : rai, purgatoriu sau iad!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *