Lifturi moderne în alte 7 blocuri din Zalău

Zălăuanii din 7 blocuri din municipiu vor avea lifturi moderne, odată cu reabilitarea imobilelor în care locuiesc. Administrația locală face demersuri pentru reabilitarea termică a încă 26 de blocuri de locuințe, fiind în curs demararea procedurii de achiziție pentru servicii de elaborare a documentațiilor tehnico-economice pentru aceste blocuri. 7 dintre aceste imobile au lift, urmând ca lucrările de investiții să vizeze și înlocuirea ori modernizarea acestora.

În urma contractelor de finanțare semnate de Municipiul Zalău pentru creșterea eficienței energetice prin Programul Operațional Regional 2014-2020, în valoare totală de 24 milioane de lei, 1.065 de familii beneficiază de confort sporit și costuri reduse la întreținere prin reabilitarea termică a 30 de blocuri de locuințe. În cadrul acestor proiecte au fost efectuate investiții inclusiv la nivelul lifturilor, iar 6 dintre acestea au fost înlocuite și unul a fost modernizat.

Agenția de Dezvoltare Regională Nord Vest, în calitate de Autoritate de Management Programul Regional Nord Vest 2021 – 2027 a anunțat data deschiderii apelului de proiecte pentru ”Creșterea eficienței energetice în regiune ca parte a investițiilor în sectorul locuințelor” ca fiind 10 iunie 2024, iar primăria Zalău face demersuri pentru a continua astfel de investiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *