septembrie 30, 2022

Liderii USL Salaj nu se inteleg la candidaturi

Organizatiile PSD si PNL Salaj nu au ajuns la o intelegere in ce priveste candidaturile pe aceleasi liste la nivel de orase si comune.
Protocolul USL semnat la nivel national obliga organizatiile judetene ale PSD si PNL sa intre cu candidati comuni in lupta pentru primaria resedinta de judet si presedintia consiliului judetean, iar la nivelul primariilor de orase si comune ramane la latitudinea organizatiilor locale sa decida daca merg sau nu pe candidati comuni. „In plan local ii vom avea candidati pe Tiberiu Marc la Consiliul Judetean Salaj din partea PSD si pe Radu Capilnasiu la Primaria Municipiului Zalau din partea PNL”, a anuntat vineri deputatul PSD Iuliu Nosa. Daca pentru cele doua candidaturi PNL si PSD au ajuns la o intelegere, in ce priveste candidaturile pe aceleasi liste la primariile de orase si comune parerile sunt impartite. Unii spun ca USL ar trebui sa mearga pe candidaturi separate, altii doresc sa sustina o singura persoana pentru functia de primar si sa depuna liste separate doar pentru consilierii locali. „In plan judetean, parerea mea este ca ar trebui sa se mearga pe liste separate si fiecare partid sa-si desemneze candidatii si listele proprii pentru ca sansele sa obtinem mai multe voturi sunt mai mari daca mergem cu candidati separati. De exemplu, la Dragu, daca doamna Lazar (membru PNL) isi doreste sa candideze are toata sansele sa castige, iar noi o sustinem, dar vrem sa depunem liste de candidati pentru Consiliul Local ca sa nu existe nemultumiri in randul celor doua partide”, a explicat parlamentarul social-democrat.
Tiberiu Marc: „Intentia este de a merge pe candidaturi comune”
Contactat de reporterul Graiul Salajului, presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc sustine ca „intentia USL este a de a merge pe candidaturi comune”, dar poate vor fi cazuri izolate in care se va merge separat. „Inca nu am hotarat cum vom merge in alegeri, iar intre timp a aparut si ideea de comasare a alegerilor, ceea ce creaza probleme suplimentare. Vom discuta cu fiecare organizatie in parte pentru ca la nivel local pot fi si pareri contradictorii, dar vom lua deciziile impreuna cu ei”, a precizat Tiberiu Marc, care admite ca atunci „cand vine vorba de candidaturi sunt tot timpul discutii”.

Radu Capilnasiu: „Exista riscul de a-i incurca pe alegatori”
De cealalta parte, presedintele PNL Salaj, Radu Capilnasiu, spune ca „deocamdata nu s-a tras o concluzie”, cu toate ca liberalii au realizat „studii si sondaje de opinie pe cateva comune”. „Aveam stabilit ca termen luna octombrie pentru desemnarea candidatilor la primarii de orase si comune, dar si aici sunt opinii pro si contra pentru listele comune. Dupa parerea mea nu este bine sa complicam foarte mult buletinele de vot. De exemplu, alegatorul cauta USL la presedintele consiliului judetean si dupa aia trebuie sa caute liste separate pentru consilieri judeteni. Exista riscul de a-i incurca pe alegatori”, afirma Capilnasiu. In final, liberalul spune ca „poate se va merge pe liste separate la consiliul local si se va sustine un candidat la functia de primar”.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.