ianuarie 28, 2023

Liderii PSD din teritoriu, obligati de Dancila sa îsi asume sub semnatura scorul ei la prezidentiale

PSD Salaj vrea sa "bata" in toate alegerile care urmeaza

rn

Presedintele PSD, Viorica Dancila le-a cerut liderilor, înainte de sedinta CEx de marti sa îsi asume scorul de la alegerile prezindetiale sub semnatura. Fiecare lider de organizatie va fi obligat sa semneze pentru scorul pe care si-l asuma, au declarat surse din partid. Scorul nu trebuie sa fie mai mic decât cel obtinut de PSD la alegerile europarlamentare, adica 22%, însa, este luat în calcul si un procent mai mare, cel pe care l-ar avea partidul conform sondajelor prezentate în CEx – 26%.
Decizia luata de Dancila i-a nemultumit pe unii baroni. Intrebat despre asumarea sub semnatura a scorului de la prezidentiale, presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan a declarat: "Nu semnez nimic". In discutiile informale care au avut loc la Vila Lac, cu o zi înainte de CEx-ul de marti, Viorica Dancila le-a transmis liderilor de organizatii ca daca PSD nu intra în turul al doilea, sa-si dea prima data demisia presedintii de organizatii si mai apoi presedintele partidului.
De asemenea, Dancila vrea sa se asigure ca vocile critice din PSD nu îi mai fac probleme. Astfel, în sedinta Comitetului Executiv National, liderii PSD au votat o rezolutie prin care se angajeaza sa nu mai aduca critici partidului si presedintelui PSD în spatiul public.
"In CEx colegii au propus adoptarea unei rezolutii care sa cuprinda faptul ca intrând în logica campaniei este important ca fiecare sa îsi exprime liber opinia în forurile statutare, cei care ies în spatiul public cu diferite afirmatii, cu diferite opinii care sa lezeze partidul sau candidatul la prezidentiale sa fie sanctionati în CEx.", a declarat Viorica Dancila dupa sedinta Comitetului Executiv National.
Rezultatele de la alegerile europarlamentare din 26 mai nu sunt tocmai bune pentru PSD Salaj, care a reusit un scor de 16,25%, adica 16.308 voturi. PSD a castigat alegerile din 26 mai doar in 8 comune din Salaj. Cel mai bun scor l-a inregistrat la Simisna (50% din voturi). A mai castigat in comunele Chiesd, Cuzaplac, Fildu de Jos, Letca, Mirsid, Sag, Treznea, toate conduse de primari PSD.

rn

Seful PSD Salaj, Tiberiu Marc: "PSD trebuie sa mearga la victorie"

rn

"Eu cred ca PSD odata cu desemnarea candidatul trebuie sa se pregateasca pentru castigarea alegerilor prezidentiale. Deci, pentru victorie. Un angajament care are in perspectiva un esec nu cred ca-l putem discuta. Nu-i o discutie serioasa sa te angajezi in ceva ca sa-ti justifici un eventual esec. Nu cred ca astai scopul nostru. Un asemenea angajament face ca sa nu existe increderea ca fiecare presedinte de organizatie va face tot ce depinde de el ca sa aduca la zestrea partidului un numar maxim de voturi pe care-l poate aduce. Noi oricum ne fixam niste targete. Atunci cand exista un candidat de prestatia caruia depinde rezultatul final, atunci e complicat sa ceri celorlalti . Pai si noi o sa facem la fel. Partidul se mobilizeaza daca are toate motivele sa se duca in spatele candidatului si sa-l sustina. Noi vrem ca la alegerile parlamentare sa fim pe primul loc intre partidele din Salaj. Intotdeauna ne-am propus sa castigam. Sigur, a fost un accident la europarlamentare, dar eu cred ca avem capacitatea sa ne revenim si sa obtinem un rezultat foarte bun si la prezidentiale. Si apoi si la alegerile urmatoare.", a declarat presedintele PSD Salaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut