noiembrie 27, 2022

Liderii mafiei păcănelelor iși vor inapoi averea schestrată la cererea procurorilor DIICOT

Pe rolul Tribunalului Sălaj s-au aflat ieri cinci dosare prin care liderii mafiei păcănelelor arestați la sfârșitul lunii trecute cereau ridicarea sechestrului de pe bunurile firmelor și bunurile personale, pe care procurorii DIICOT l-au pus sechestru în urma perchezițiilor.

Este vorba de firmele Electro DSL și SC Game Electronic și de capii rețelei, Danco Stelian, Paneș Remus Claudiu, Ciascai Radu Ovidiu.
Până la închiderea ediției instanța nu s-a pronunțat în cazul celor cinci.
Danco Stelian si Panes Remus Claudiu sunt asociați ai SC Electro DSL SRL, care deține în administrare un număr de 192 de aparate de tip slot-machine pe raza județelor Sălaj și Bistrița Năsăud.Danco Stelian mai este asociat și cu Ciascai Radu Ovidiu în cadrul SC Game Electronics SRL, care detine in administrare un numar de 56 aparate de tip slot-machine pe raza județelor Sălaj si Maramureș.Danco Stelian Liviu si Ciascai Radu Ovidiu au fost capii rețelei. Fiecare dintre ei avea în subordine câte trei membri, fiecare specializat în sectorul său, pentru a nu se suprapune, potrivit procurorului Dan Budușan.
Cei trei cer să fie luat sechestrul de pe cele 248 de aparate de joc, cunoscutele “păcănele”, astfel încât aparatele să fie funcționabile și împătimații să mai poată împinge câte 100 – 200 de lei în ele, pentru bunăstarea celor care le administrează. Totodată, cei trei mai cer să fie ridicat sechestrul de pe bunurile găsite de DIICOT la percheziții. Și ce “bunuri”. DIICOT a găsit 2.291.489 de lei, 291.545 euro, 3.596 lire sterline, 415 dolari si 25, 830 kilograme de aur. La societatea administrata de Danco Stelian Liviu a fost descoperit stop_coloana si un seif în care se aflau 129.080 euro, 175.799 de lei, precum și cantitatea de 561, 66 grame de aur. Din spusele procurorilor, cei trei lideri mai dețin bunuri mobile și imobile de mare valoare, autoturisme de peste 50.000 de euro bucata, case de vacanță, dar și șase apartamente situate într-un bloc construit pe plajă la Mamaia.
Doi inculpați cer libertate
Pe rolul Tribunalului Sălaj s-a mai aflat ieri un dosar în care doi inculpați, Crișan Ionuț Valer și Covaci Paul Grigore, cereau să fie lăsați în libertate, cei doi fiind arestați preventiv pentru 30 de zile tot în dosarul “păcănelele”. În cazul lor, instanța a amânat pronunțarea pentru data de 20 noiembrie, ora 13.00.
Inculpații Covaci Paul Grigore, Kiczel Robert, Coman Claudiu, Crișan Ionuț Valeriu, Gâlgău Alexandru Mircea erau membri ai grupului infracțional care modificau softul aparatelor de jocuri de noroc, prin folosirea unor dispozitive (chei) ce conțin un cip, necesare pentru accesarea neautorizată a aparatelor de jocuri de noroc și ștergerea paginii principale din aparatul de jocuri de noroc în funcție de care sistemul informatic din acesta calculează procentul cu sumele de bani care trebuie câștigate de către jucători. Prin aducerea valorilor din aceasta pagină la 0, aparatul nu mai acorda câștiguri clienților.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *