noiembrie 26, 2022

Lider surpriză in Divizia A1 de volei masculin

După trei etape, pe primul loc a urcat Explorări Baia Mare, cu maxim de puncte


De ani buni, cei mai importanţi poli ai voleiului românesc se află pe litoral şi la poalele Meseşului. De fapt, şi ultimele şase titluri naţionale au fost împărţite în mod egal, astfel că CS Remat Zalău a fost campioana României în anii 2010, 2011 şi 2012, pentru ca CVM Tomis Constanţa să cucerească medaliile de aur în anii 2013, 2014 şi 2015. 

Startul din noua stagiune vrea să arate că şi alte grupări pot emite pretenţii la primul loc. Astfel, după campania de achiziţii şi primele rezultate din campionat, Arcada Galaţi, CS Banatul Caransebeş şi LMV Tricolorul Ploieşti au arătat că s-ar putea bate pentru un obiectiv mai îndrăzneţ.
De fapt, nou-promovata Tricolorul Ploieşti a fost şi lider după etapa a II-a, iar acum aştepta cu speranţe întâlnirea cu campioana CVM Tomis. Chiar dacă jucase în Belgia, în Liga Campionilor, cu doar câteva zile înainte, formaţia de pe litoral a arătat cine este jupânul. Astfel, chiar pe terenul celor de la Tricolorul, campioana s-a impus destul de clar, deşi amfitrionii egalaseră, la seturi, la un moment dat.
Echipa din Galaţi a avut un start lansat şi i-a spart “Arcada” vicecampioanei CS Volei Municipal, chiar la Zalău! în etapa trecută însă, gălăţenii au pierdut la masa verde, deoarece responsabilul echipei a uitat legitimaţiile de joc acasă!? Duminică, formaţia de pe Dunăre a arătat din nou că este o nucă tare şi a avut avantaj la seturi în Bănie (scor 1 – 2), pentru ca SCM “U” Craiova să revină! Interesant, elevii lui Dan Pascu au câştigat toate meciurile din acest sezon în cinci seturi! Pentru Laurenţiu Lică şi compania, aceasta nu este suficient pentru a urca pe primele locuri, deoarece oltenii se află acum pe locul 5. stop_coloana
Altfel se pune problema în Banat, acolo unde cei din Caransebeş au “bifat” a treia victorie de trei puncte, cea de la Dej, prin care CS Banatul se află acum pe locul secund!
Noul lider este, însă, ştiinţa Explorări Baia Mare! După ce au câştigat etapa trecută pe terenul celor de la Dinamo, elevii lui Marius Botea s-au impus duminică clar în faţa celor de la VCM LPS Piatra Neamţ şi – cu un punctaj maxim – maramureşenii îşi fac poze în fotoliul de lider!
Pe final, trebuie să dăm o bilă neagră şi “alb-roşiilor” din Ştefan cel Mare, cei care nu mai sperie pe nimeni. După ce au pierdut acasă cu ştiinţa Explorări, dinamoviştii nu au avut nicio şansă în derby-ul capitalei cu CSM Bucureşti, în care echipa susţinută de Primăria Bucureşti a câştigat cu 3 – 0!
În runda a patra, iubitorii sportului la fileu vor avea alte două meciuri tari, este vorba de Arcada Galaţi – Ştiinţa Explorări Baia Mare şi CVM Tomis Constanţa – SCM “U” Craiova, dar surprizele pot continua.
Să mai spunem că ultimul joc din etapa a III-a a fost cel de aseară, de la Zalău, între CS Volei Municipal şi nou-promovata “U” Cluj. Întâlnirea a fost amânată câteva zile, deoarece sălăjenii au disputat un meci din Cupa CEV în Turcia, cel cu Galatasaray. Despre acest meci vom reveni în ediţia de mâine a ziarului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *