Moto: „Daca-ti iubesti copilul, arat-o prin educatia pe care i-o dai” (Sfantul Ioan Gura de Aur)
VIZIUNEA SCOLII
Scoala noastra doreste sa ofere elevilor ei o educatie de calitate, cu un profund caracter crestin, in care se impleteste armonios deprinderea aptitudinilor intelectuale si native cu formarea caracterului, facilitandu-le accesul la informatie, la cultura si civilizatia europeana si in acelasi timp, consolidandu-le formarea duhovniceasca si morala. Suntem deschisi spre toti cei care isi descopera chemarea interioara de a trai aproape de Dumnezeu sau de a-I sluji Lui, ajutandu-i sa devina in viata buni crestini, dedicati slujirii oamenilor si lui Dumnezeu.
Specificul scolii noastre intre alte scoli este dat de perspectiva generala a pedagogiei crestin – ortodoxe care marcheaza fiecare act educational din scoala si de valorificarea traditiilor culturale romanesti in toate continuturile invatamantului. Consideram ca o educatie de calitate nu poate face abstractie de dimensiunile sufletesti profunde. Acest specific se va materializa intr-o sustinuta activitate care va insoti firesc demersul instructiv-educativ avand ca scop formarea caracterelor copiilor.
In contextul schimbarilor profunde prin care trece lumea de astazi. credem ca este necesar ca tinerii sa fie, inca de la o varsta frageda, educati in spiritul unui set de valori care culmineaza cu iubirea de Dumnezeu si de aproapele. Astfel de valori ar contribui decisiv la construirea unor caractere in care sa predomine cinstea si dreptatea, spiritul de sacrificiu, dar si dorinta de a duce o viata curata.
Oferim copiilor o educatie de calitate in care se impleteste armonios deprinderea aptitudinilor intelectuale si practice cu formarea caracterului din perspectiva valorilor moral-religioase crestin ortodoxe. Luptam pentru a da posibilitatea copiilor sa fructifice atat valentele pozitive ale educatiei din scoala cat si a celei care vine de la Marele Invatator-Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Elevii vor urma un curriculum national, insa, ca specific al scolii, oferim un mediu scolar impregnat de siguranta, religiozitate, cu un colectiv de cadre didactice bine pregatite si cu un inalt statul moral. De asemenea, nu trebuie uitate perspectivele de continuare a parcursului educational de catre elevii nostri la facultatile de teologie din tara care pregatesc specialisti si in domeniile de asistenta sociala, patrimoniu, limba romana, limbi moderne si muzica.
Ii asteptam cu drag pe toti copiii si parintii interesati pentru a le putea oferi mai multe detalii cu priivire la oferta educationala a scolii noastre. Le adresam o invitatie calduroasa tuturor celor care valorizeaza in constiinta lor importanta formarii noastre, a tuturor, ca oameni si crestini.
PLANUL DE SCOLARIZARE
Promovand o institutie de invatamant crestina cu continuturi care se regasesc in curriculum-ul national, imbinate cu un continut crestin, cautam sa promovam o pedagogie a modelelor, o educatie puternic formativa, plecand de la modelul oferit de Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu. Astfel, pe langa clasa de liceu la profilul vocational pe care am realizat-o in fiecare an, asteptam cu drag si pe elevii mai mici care urmeaza a se inscrie in clasele a I-a si a V-a. Oferta educationala a scolii noastre ar putea fi sintetizata astfel:
• o clasa I de 25 de locuri
• o clasa a V-a de 30 de locuri
• o clasa a IX-a de 28 de locuri – profil teologic vocational.
RESURSELE SCOLII
Resurse umane: cadre didactice calificate, bine pregatite profesional, cu studii universitare si postuniversitare, cu vechime la catedra; consilier psiho-pedagogic si preoti duhovnici pregatiti sa se ocupe de indrumarea sufleteasca a elevilor.
Resurse materiale:
– sali de clasa dotate cu mobilier scolar modern;
– paraclis pentru rugaciune si practica liturgica;
– laborator de informatica;
– laborator multimedia;
– laborator limbi clasice;
– biblioteca;
– laborator de stiinte
– internat si cantina
ADMITEREA IN SCOALA
Pentru clasele I-a si a V-a inscrierea se va face in urma unei cereri adresate de catre parintele sau tutorele legal al elevului (elevei) depusa la secretariatul scolii.
Pentru clasa a IX-a de la profilul vocational inscrierea se va face tinandu-se seama de rezultatele uni examen menit sa verifice aptitudinile elevilor. Acest examen va fi compus din:
-Probe orale: pentru verificarea dictiei; verificarea aptitudinilor; vizita medicala.
-Probe scrise: lucrare scrisa, cu durata de doua ore, la religie
Graficul pentru probele de aptitudini pentru clasa a IX-a:
12-15 iunie 2009 – inscrierea candidatilor
16-18 iunie 2009- desfasurarea probelor
Va asteptam sa ne contactati pentru mai multe detalii fie la telefon 0260-610842 sau 0729923672, ori la adresa de mail: [email protected], fie la adresa noastra din Zalau, str. Crisan nr. 15/a (in curte cu Scoala Mihai Eminescu si Liceul Pedagogic).