octombrie 5, 2022

Liceul din Cehu, în Top 50 din țară după media la Bac 2022

Cu o rată de promovare a examenului de Bacalaureat de 50 la sută, obținută la sesiunea din această vară, Liceul Tehnologic ”Gheorghe Pop de Băsești” din Cehu Silvaniei este singurul liceu tehnologic din Sălaj în Top 50 licee tehnologice după mediile obținute de elevi.

Clasamentul a fost întocmit de edupedu.ro, ținându-se cont de numărul candidaților, rata de promovare și mediile obținute.

Așa cum arată datele de pe platformă, liceul tehnologic din Cehu se clasează pe locul 41. Aici au fost 50 de candidați la BAC – iunie 2022 și media obținută a fost 6,32.

Realizatorii topului fac precizarea că au luat în considerare doar liceele tehnologice cu peste 40 de candidați; cu cât numărul candidaților este mai mare, cu atât rata de promovare este mai relevantă. Topul nu include și colegiile sau liceele care nu au titulatura “Tehnologic”, rata rata de promovare din tabel fiind raportată la numărul total de candidați înscriși, inclusiv cei absenți și cei eliminați din examen.

Județul cu cele mai multe licee tehnologice din clasamentul mediilor obținute la Bac 2022 este Prahova (6 licee tehnologice din 16, câte sunt în tot județul). Județele Suceava și Galați au în top 50 câte patru licee tehnologice, Satu Mare și Hunedoara – câte trei licee tehnologice, iar Vaslui, Arad și Bihor – câte două.

Cele mai mari medii la BAC, de peste 7, au fost la Liceul Tehnologic Economic de Turism din Iași și Liceul Tehnologic administrativ și de servicii “Victor Slăvescu” din Ploiești. Cea mai mare medie este la Colegiul Tehnologic “Spiru Haret” din Neamț: 7,74, dar acolo au fost doar 51 de candidați. Dintre aceștia, aproape toți, 94 la sută, au promovat Bac-ul anul acesta. Liceul Tehnologic “Dimitrie Bolintineanu” Bolintin Vale, din Giurgiu, este liceul tehnologic cu cei mai mulți candidați la BAC, 241, care a avut o rată de promovare de 63,9% și media 6,75.

În Sălaj sunt 12 licee tehnologice: la Cehu, Ileanda, Gâlgău, Sărmășag, Crasna, Nușfalău, Surduc, Hida, Jibou, Șimleu Silvaniei, și două la Zalău.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.