96 de elevi din trei licee ale municipiului sunt cuprinsi intr-un program de formare
Cea de-a patra editie a programului „Liderii Mileniului Trei” (LMT), organizat de Fundatia CODECS pentru Leadership, in parteneriat cu TenarisSilcotub, a fost lansata vineri, la Zalau, in prezenta reprezentantilor autoritatilor locale si judetene.
Beneficiarii programului, derulat in perioada octombrie 2009-iulie 2010, sunt 160 de elevi din clasele IX-XII din Zalau si Calarasi, orase unde Tenaris detine unitati de productie. Din municipiu au fost selectati 96 de tineri de la Colegiul National Silvania, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” si Liceul Pedagogic „Gheorghe Sincai”.
„LMT are ca obiectiv dezvoltarea unui comportament proactiv, precum si a unui set nou de aptitudini si competente pentru elevii de liceu, bazate pe arta de a conduce. Pe parcursul a zece saptamani, vor fi organizate cursuri in sala, pe teme precum comunicarea si lucrul in echipa, inteligenta emotionala, management si leadership”, a declarat Marian Stas, presedintele CODECS. Participarea la acest program este certificata printr-o diploma de absolvire recunoscuta de Ministerul Educatiei si de British Council. Toate costurile sunt suportate de catre producatorul de tevi.
Fata de editia anterioara, numarul liceenilor participanti s-a dublat, iar cel al unitatilor de invatamant a crescut la cinci, prin includerea Liceului Pedagogic. Tinerii zalauani vor avea ca traineri patru profesori, asistati de 12 elevi absolventi ai modulelor LMT.