Parlamentarul Mirel Talos ii solicita ministrului Ilie Sarbu sa plateasca salarii compensatorii directorilor demiside la Directia Silvica Salaj
Deputatul de Zalau Mirel Talos s-a transformat in avocatul tuturor liberalilor lasati pe drumuri de actuala guvernare – fosti sefi de institutii demisi si inlocuiti cu directori coordonatori cu numar de casa in PSD sau PD-L. Dupa demersurile facute pentru clarificarea situatiei lui Mircea Martin, fostul director al Directiei Sanitar Veterinare, si pentru Siguranta Alimentelor Salaj, Talos „recidiveaza” si sare in apararea angajatilor de la Romsilva Salaj, concediati in aceasta vara – Dorel Oros (fostul director) si Mariana Boldan (fost director economic), primul fiind purtatorul de cuvant al organizatiei PNL Salaj.
Liberalul Mirel Talos a trimis ieri o solicitare in scris catre ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, unde arata ca salariatii Romsilva demisi ar fi trebuit sa primeasca salarii compensatorii. „Acest lucru insa nu s-a intamplat nici acum, la mai bine de patru luni de la concediere. In consecinta, va rog sa-mi prezentati o situatie, pentru Directia Silvica Salaj, a numarului de salariati disponibilizati si a valorii compensatiilor ACHITATE la aceasta data”, precizeaza Talos in solicitarea trimisa ministerului.
Salarii compensatorii de 400 de milioane
Nu stim daca Mirel Talos a primit raspunsul dorit din partea lui Ilie Sarbu, dar in opinia actualei conduceri judetene a Directiei Silvice lucrurile sunt clare – fosta directoare economica isi va primi salariile compensatorii, iar in cazul lui Oros se asteapta o hotarare a instantei. „Domnul Oros a fost demis din functia de director la inceputul acestei veri. La decizia de demitere a avut atasata o lista cu posturile disponibile. Domnia sa a refuzat orice alt post oferit si, mai mult, a contestat in instanta demiterea. Din pacate noi nu putem sa ii dam salariile compensatorii pana cand instanta nu va da un verdict. Doamna Boldan nu a constestat decizia si urmeaza sa primeasca (in doua transe, cel mai probabil) suma de 15.192 lei, echivalentul a sapte salarii compensatorii”, a declarat Cristian Crisan, directorul coordonator al Directiei Silvice Salaj. El a mai spus ca fostul sef al Directiei, Dorel Oros, ar urma sa primeasca (dupa ce situatia va fi rezolvata din punct de vedere juridic) peste 400 de milioane de lei vechi, salariul lui Oros fiind de aproape 58 de milioane in fiecare luna.
Oros si Martin contesta demiterile
Venirea la putere a coalitiei PSD – PDL a adus un val de demiteri in cadrul institutiilor deconcentrate din intreaga tara. Iar cei demisi nu au stat cu mainile in san si au demarat procese prin care contesta demiterile. Numai la nivelul judetului Salaj noua liberali se lupta in instanta pentru a-si recapata functiile. Cele mai cunoscute cazuri sunt ale lui Mircea Martin si a lui Dorel Oros. In cazul lui Martin instanta a dispus deja repunerea sa in drepturi, dar sefii de la ANSVSA au refuzat pe motiv ca nu mai exista functia (directorul executiv a fost inlocuit cu director coordonator). O hotarare a instantei asteapta si Dorel Oros, care a fost seful Directiei Silvice Salaj, iar ulterior a ocupat, cu mandat, si postul de director al Romsilva Romania.