decembrie 7, 2022

Liberalii "investigheaza" oportunitatea declansarii alegerilor parlamentare

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni 6 ianuarie 2020, ca liberalii au decis constituirea unei comisii care sa "investigheze" oportunitatea declansarii alegerilor parlamentare anticipate si ca vor comanda o analiza sociologica ampla. El a mai spus ca anticipatele ar putea avea loc simultan cu localele, pe 14 iunie.

rn

Seful Guvernului a declarat ca este nevoie de anticipate pentru ca "este foarte dificil, cu actualul Parlament, sa se adopte legi care sa fie legile asteptate de oameni".

rn

Noua sesiune parlamentara va începe pe 3 februarie. Liberalii analizeaza variantele prin care anticipatele pot avea loc. PNL ia în calcul ca PSD, aflat în opoziţie, poate depune o moţiune de cenzura care sa demita Guvernul şi astfel sa înceapa un proces de declanşare a alegerilor înainte de termen. In schimb, presedintele interimar al social-democratilor, Marcel Ciolacu a anuntat ca motiunea va depinde de raspunsurile Curtii Constitutionale la sesizarile facute dupa ce Executivul si-a angajat raspunderea pentru buget si pentru abrogarea multora dintre prevederile Ordonantei de Urgenta 114.

rn

Marcel Ciolacu a mai spus, într-o emisiune la Antena 3, ca se asteapta ca Ludovic Orban sa demisioneze, daca sesizarea privind Bugetul este acceptata de CCR. De altfel asta ar fi si o alta varianta, adica Ludovic Orban sa-si dea demisia, pentru a se ajunge la declansarea anticipatelor, dar nu este clar daca si le doreste cu adevarat sau este doar un moft al lui Iohannis. E posibil ca liderul PNL sa mimeze negocierile cu celelalte partide pe tema anticipatelor, pentru a nu intra în coliziune frontala cu seful statului pe tema alegerilor anticipate.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *