Liberalii denunta faptul ca Primaria si Brantner i-au adus pe zalauani intr-o situatie… mizera

Liberalii denunta faptul ca Primaria si Brantner  i-au adus pe zalauani intr-o situatie… mizera

Deputatul Lucian Bode someaza Ecodes "sa nu se joace" cu aplicarea prevederilor din contractul cu Brantner

rn

Liberalii salajeni sunt foc si para pe Primaria Zalau, dupa ce in Consiliul Local s-a adoptat o hotarare prin care zalauanilor care produc deseuri vegetale nu li se da o solutie la indemana sa scape de ele, dar sunt instituite amenzi usturatoare daca nu le administreaza corect. Asta in conditiile in care in trecut aceste resturi vegetale erau preluate de fostul oprator de salubritate, iar noua firma, Brantner, nu le mai colecteaza.

rn

Consilierul local zalauan Dana Crisan a facut mai multe observatii si a facut o propunere in executivul Primariei, care a respins-o insa, preferand sa-i lase pe zalauani fara solutie.
"Poate cel mai dureros punct este cel legat de deseurile vegetale. Noul operator de salubritate nu le mai colecteaza, iar solutiile oferite de catre primarie nu mi se par viabile. Vad in asta de fapt o marire a tarifelor practicate de Brantner. Administratia PSD vine cu sanctiuni, nu si cu solutii. Am propus Primariei Zalau sa amenajeze o platforma speciala, unde cetatenii sa poata depozita in siguranta deseurile vegetale, propunere care a fost respinsa de executivul primariei" spune Dana Crisan.
Si deputalul Lucian Bode, presedintele PNL Salaj, denunta situatia creata, afirmand ca zalauanii sunt pagubiti de statutul de monopol al firmei Brantner.
"Acest contract incheiat de municipalitate prin Ecodes cu Brantner este unul pagubos pentru salajeni. Prin acest contract s-a creat un monopol, prin care are de castigat Brantner si au de pierdut zalauanii si salajenii. Acest monopol vine si spune astazi ca nu colecteaza deseurile vegetale, dar pune la dispozitie containere pentru compost contra cost. Articolul 19, aliniatul 1 si 2 din contract, punctat la licitatie ii obliga pe cei de la Brantner sa colecteze deseurile abandonate pe domeniul public. Eu consider ca deseurile vegetale aduse in fata curtii sunt deseuri abandonate pe domeniul public. Vreau sa atrag atentia celor de la Ecodes ca, pe langa faptul ca au semnat un contract dezavantajos pentru salajeni, pentru zalauani, si extrem de avantajos pentru Brantner, sa nu se joace cu aplicarea tuturor articolelor din contract incheiat cu cei de la Brantner. Sunt institutii resposabile si am incredere in aceste institutii ca se vor uita foarte atent la modul in care se implementeaza acest contract la nivelul judetului Salaj", spune Lucian Bode.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *