ianuarie 28, 2023

Liberalii decid azi dacă il inlocuiesc pe candidatul Valeriu Crişan la Primăria Zalău cu Radu Căpilnaşiu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat ieri din nou, pentru data de 26 aprilie, pronunţarea unei decizii în cazul Radu Căpîlnaşiu versus Agenţia Naţională de Integritate (ANI). 

Pronunţarea “naltei Curţi a mai fost amânată o dată, iar o sentinţă este foarte aşteptată, fiind deja cunoscut că liberalii sălăjeni au luat permanent în calcul înlocuirea lui Valeriu Crişan ca şi candidat la Primăria Zalău cu Radu Căpîlnaşiu. Numai că o candidatură a lui Căpîlnaşiu la primărie depinde de decizia “naltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Dacă aceasta decide în favoarea lui Căpîlnaşiu şi împotriva deciziilor Tribunalului Sălaj şi Curţii de Apel Cluj, care au dat dreptate ANI că primarul este incompatibil, atunci Căpîlnaşiu poate candida. Dacă şi Înalta Curte dă dreptate ANI, atunci Căpîlnaşiu nu poate candida.
Ziua de 26 aprilie va fi foarte interesantă. Este ziua în care Înalta Curte trebuie să se pronunţe, o altă amânare nemaifiind posibilă, şi este şi ultima zi de depunere a candidaturilor.
Radu Căpîlnaşiu ne-a declarat ieri că, în aceste condiţii, biroul judeţean al PNL Sălaj se va reuni să decidă azi dacă îl va înlocui pe Valeriu Crişan ca şi candidat al PNL la Primăria Zalău sau dacă va candida doar pe listele de consilier judeţean.
Până la ora actuală, au intrat în lupta pentru fotoliul de primar al Zalăului Valeriu Crişan (PNL – candidat care cel mai probabil va fi schimbat), Gheorghe Stanciu (independent – cotat cu şanse mari de a câştiga alegerile), Ionel Ciunt (PSD – care se bucură de popularitate după foarte mulţi ani petrecuţi în prim-planul politicii şi administraţiei), Mircea Abrudan (UNPR – care poate face o figură bună la alegeri cu sprijinul partidului), Dorel Labo (PNŢCD – fostul viceprimar carei îi poate readuce pe ţărănişiti în Consiliul Local Zalău), Fazakas Nicolae (UDMR – care poate trage în sus lista de consilieri a Uniunii). |i-au mai anunţat candidatura cu o listă de consilieri şi PSRO, partidul condus de Mircea Geoană. Doar ALDE şi PMP nu au încă oficial un candidat la Primăria Zalău. stop_coloana

Acuzaţiile aduse de ANI lui Căpîlnaşiu

Potrivit ANI, Căpîlnaşiu este incompatibil pentru că a deţinut funcţia de primar şi calitatea de reprezentant al Municipiului Zalău în cadrul Adunării Generale a Asociaţilor (AGA) la E-star SA Distriterm S.R.L. şi la Citadin Zalău S.R.L. A încalcat astfel dispoziţiile art. 87, din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora funcţia de primar este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al unitaţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local, spunea comunicatul ANI.
Primarul Zalăului a contestat în instanţă constatarea ANI, pierzând procesul şi la Tribunalul Sălaj şi la Curtea de Apel Cluj.
Căpîlnaşiu motiva că datele înregistrate la Registrul Comerţului Sălaj sunt greşite. “Nu fac parte din Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Citadin Zalău SRL. Datele greşite ale Oficiului de la Registrul Comerţului Sălaj au fost preluate de ANI fără să le fi fost verificată acurateţea. În ceea ce priveşte această societate comercială, în calitate de primar am fost împuternicit de Consiliul Local al Municipiului Zalău să semnez actele de înfiinţare a societăţii, iar de Adunarea Generală a Acţionarilor SC Citadin Zalău SRL am fost împuternicit să semnez contractul de manager”, a explicat primarul Radu Căpîlnaşiu.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut