Deputatul PNL Mirel Talos va depune o plangere la Ministerul Educatiei impotriva inspectorului scolar general si a directorului API, pentru ca le-a permis pedelistilor
sa faca o intalnire electorala „camuflata” in scoala. Liberalii cer demiterea celor doi, cat si a prefectului Andrei Todea si a subprefectului Claudiu Barsan.

„In aceste zile vom depune o sesizare la Biroul Electoral Judetean impotriva prefectului Andrei Barbu Todea, a subprefectului Claudiu Barsan, precum si impotriva inspectorului de la Colegiul API sef Ioan Abrudan si a directoarei Simona Crisan”, a declarat liberalul Mirel Talos. Penelistii cer prefectului sa explice de ce aceasta intalnire nu a fost anuntata public, de ce nu au fost invitate mai multe ONG-uri sau reprezentanti ai mai multor partide politice. „Daca domnul prefect si inspectorul sef nu stiau de aceste intalniri inseamna ca nu mai controleaza situatia din institutiile pe care le conduc si ar trebui sa-si dea demisia. Daca au stiut, situatia este la fel de grava si se impune, si in acest caz, demisia celor doi si a subordonatilor (directoarea Simona Crisan si subprefectul Cladiu Barsan)”, a completat purtatorul de cuvant al PNL Salaj, Dorel Oros.
Plangeri vor fi depuse si la Ministerul Educatiei, vizati fiind Ioan Abrudan si Simona Crisan. Mirel Talos a mai spus ca, potrivit Legii 370 din 2004, actiunea PDL poate fi sanctionata cu amenda contraventionala de 40 de milioane de lei vechi. „Daca va fi organizata si tombola promisa elevilor care vor vota, vorbim de fapte penale”, a adaugat Talos.
Liberalii ameninta turistii electorali
Reprezentantii PNL Salaj vor solicita dupa alegeri copii dupa toate listele electorale si prin eforturi proprii vor incerca sa depisteze cazuri de vot multiplu. „Dorim sa avertizam toti salajenii sa nu se transforme in turisti electorali. Daca ii vom gasi, vom depune plangeri penale impotriva celor care au votat in mai multe sectii”, a precizat Mirel Talos.