Liber la ridicarea mașinilor de pe domeniul public

1
742

Mașinile abandonate sau lăsate abuziv prin parcări, printre blocuri sau pe spațiile verzi vor putea fi ridicate de autorități, în baza unei dispoziții a polițiștilor locali, după ce proiectul de lege care prevede acest lucru a obținut votul decisiv la Camera Deputaților.

Concret, Poliția Locală poate dispune ridicarea mașinilor de pe spațiile verzi, din parcările de reședință ocupate abuziv, spații pietonale sau parcate neregulamentar.Camera Deputaților a adoptat în 3 noiembrie, proiectul de lege referitor la obligațiile pe care le au instituțiile, persoanele fizice și juridice în gospodărirea mediului urban și rural.

Conform prevederilor adoptate, „ridicarea vehiculelor constituie serviciu public și se realizează pe durata a 24 de ore”.

Dispoziția de ridicare trebuie să cuprindă informațiile privind data, ora și locul ridicării vehiculului, gradul profesional, numele și prenumele polițistului local care poate dispune măsura precum și unitatea din care face parte acesta,indicarea expresă și clară a temeiului juridic referitor la norma încălcată, mențiuni referitoare la înregistrarea foto sau video a staționării vehiculului pe loc nepermis și date privind numărul de înmatriculare/înregistrare, precum și marca vehiculului. Se menționează eventualele avarii vizibile ale mașinii. Operațiunea constă în ridicarea,transportul și depozitarea vehiculului, fiind exclusă deplasarea pe propriile roți ale mașinii. Operațiunea de ridicare se sistează dacă în interiorul vehiculului se observă prezența vreunei persoane sau dacă proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării și este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate, adică contravaloarea operațiunii de ridicare.

Depozitarea se face în spații corespunzătoare, amenajate de către administratorul drumului public sau de către administrația publică locală, sub paza administrației publice locale. Mașina ridicată se restituie proprietarului după ce acesta face dovada achitării tarifului aferent operațiunii/operațiunilor efectuate, pe baza documentelor care atestă proprietatea asupra vehiculului ori deținerea legală a acestuia. Proiectul prevede un program de 24 de ore pentru restituirea mașinilor depozitate în spațiile special amenajate.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine….imi asumi amenda….dar legea sa fie pt toata lumea….si pt smecheri,interlopi…politai….si la o filmare(poza) oferit de public….sa se i-a masuri…cu contraventie….nu cu avertisment…fara vrajeala ca ,camera nu e omolagata

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.