noiembrie 29, 2022

Liber la consumul de alcool la revelioanele in aer liber si zile ale localitatilor. Unda verde de la Parlament

Camera Deputatilor a adoptat miercuri, 11 decembrie 2019, in calitate de for decizional, proiectul care prevede ca servirea de bauturi alcoolice este permisa in cadrul unor evenimente desfasurate in spatiul public, precum Revelionul si zile ale localitatilor.

rn

Legea adoptata spune ca se interzice servirea si consumul bauturilor alcoolice in localuri publice si in afara acestora pe timpul desfasurarii adunarilor publice, grevelor, manifestarilor sportive, "cu exceptia spatiilor in care sunt organizate evenimente pentru celebrarea revelionului, zilelor unitatilor administrativ-teritoriale, ale categoriilor socio-profesionale sau pentru promovarea unor produse alimentare sau nealimentare, precum si a perimetrelor special amenajate si delimitate unde se desfasoara manifestari cultural-artistice cu acces controlat".

rn

In legea in vigoare era prevazut ca servirea cu bauturi alcoolice in localuri publice si in afara acestora pe timpul desfasurarii adunarilor publice, grevelor, manifestarilor sportive sau altor asemenea intruniri publice, in imediata apropiere, precum si consumul de bauturi alcoolice in astfel de conditii de catre participanti, constituia contraventie.

rn

Proiectul de lege a fost initiat de 6 parlamentari din partea PNL si urmeaza sa fie trimis presedintelui spre promulgare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *