Liber la circulatie pe podul inspre Rona

Liber la circulatie pe podul inspre Rona

Dupa “lupte seculare” ce au durat cativa ani podul de peste Somes, inspre Rona, a fost
in cele din urma finalizat. Locuitorii din Rona nu vor mai fi nevoiti sa ocoleasca aproximativ 5 kilometri cu autoturismul.

Inaugurarea noului pod peste Somes a avut loc duminica, iar la eveniment au participat peste 200 de persoane. Noul pod are o lungime de aproximativ 80 de metri si o latime de 5,5 metri, iar circulatia masinilor se va desfasura pe un singur sens. Desi podul ar fi trebuit sa fie functional inca din luna noiembrie a anului trecut, au aparut mai multe amanari cauzate de vremea nefavorabila (inundatiile din vara lui 2008), dar si de anumite neintelegeri aparute intre executantul lucrarilor si administratia publica locala.
Intreaga investitie necesita, conform proiectului initial, fonduri in valoare de 2,4 milioane lei, dar intre timp s-a schimbat “modificarea” si suma a fost suplimentata cu inca 200.000, bani necesari realizarii caii rutiere de acces dinspre Jibou. Intrucat nu existau fondurile necesare in bugetul local, primaria a accesat finantare prin Ordonanta 7 din 2006, Guvernul Romaniei acordand 2,4 milioane de lei.
Tot duminica, dupa taierea panglicii inaugurale, s-a facut si o testare a rezistentei podului, greutatea maxima admisa fiind de maximum 3,5 tone.
Mai aproape cu cinci kilometri
Podul este foarte necesar deoarece, in momentul de fata, cei care doresc sa ajunga in Rona cu autoturismul sunt nevoiti sa ocoleasca 5 kilometri prin Turbuta si sa treaca Somesul cu bacul.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *