Leprozar. Gânduri de zi și de moarte – o nouă carte semnată Daniel Săuca

0
139

Poetul și publicistiul Daniel Săuca a publicat recent, la editura Școala Ardeleană, un nou volum – “Leprozar. Gânduri de zi și de moarte”.

“Nu mai scriem aproape nimic de prea multă vreme. Nu mai scriem, nu mai facem nimic. Nu avem un comportament adecvat scriitorilor. Înseamnă clar că nu suntem scriitori. Și apoi: de ce am fi, dacă nu mai simțim bucuria? Scrisul se poate naște din suferință, dar nu poate exista fără bucurie. Lângă noi se întinde oceanul bucuriei. Nu e, firește, niciun ocean fizic, nicio depărtare acvatică. Cuvintele sunt vii fără să existe fizic. Fără să aibă masă. Călătoresc. De‑a lungul și de‑a latul. Înăuntru și în afară”, susține autorul.

Daniel Săuca este poet, editor, publicist și manager cultural, în present redactor-şef al revistei Caiete Silvane (din februarie 2005) şi director al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj (din octombrie 2010).

El a scris mai multe volume de poezie – Gândacul cu cinci pene roz (1999); Cartierul vestic al iadului (2009); Clopotele raiului (2012); La centru, prin nord-vest (2015), dar și cărți de publicistică, reportaj, interviuri – Homo Silagenssis (2006, 2007, 2008); Secera şi pixul. Propagandă în presa scrisă din judeţul Sălaj înainte şi după decembrie 1989 (2010); Voi chiar vorbiţi şi în numele meu? (2010); Rotisorul politic (2010); România mea nu mai există (2011); Tranşee & şantiere (2012); Un bou în anul maimuţei (2016); Aş vrea să vă rog (2020).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.