februarie 9, 2023

Lemne tăiate ilegal de pe tronsonul autostrăzii, confiscate de polițiști

Luni, 12 septembrie, polițiștii sălăjeni au identificat un transport multiplu de material lemnos, efectuat în baza aceluiași aviz de însoțire.

Procedând la mai multe verificări privind proveniența lemnelor, polițiștii au constatat că era transportat dintr-o partidă constituită pe traseul Autostrăzii Trasnsilvania, tronsonul Nădășelu-Zimbor- Poarta Sălajului.

În urma inventarierii materialului lemnos existent, pe platforma primară, oamenii legii au constatat neconcordanțe între stocul scriptic și cel faptic.

”Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 34.000 de lei. De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea valorică a cantității de peste 45 de metri cubi de material lemnos. Respectarea legislației  silvice este o preocupare permanentă a polițiștilor, fiind un domeniu de importanță strategică a statului”, precizează Biroul de presă al IPJ Sălaj.

Controalele polițiștilor Biroului Silvic au continuat în perioada 13-16 septembrie, privind modul de exploatare și transport a materialului lemnos rezultat în urma defrișărilor de pe traseul Autostrăzii Transilvania, constatând mai multe nereguli. Acțiunile de verificare au vizat respectarea normelor privind exploatarea, depozitarea și expedierea materialului lemnos de pe tronsonul autostrăzii care va străbate județul Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut