septembrie 28, 2023

Legiunile romane se întorc acasă… la Porolissum

0

Legiunile romane se întorc acasă, la Porolissum. Duminică, 24 septembrie, în Complexul Arheologic Porolissum, în incinta castrului roman, Asociația “Amicii Muzeului” organizează o serie de activități de reconstituire istorică, interactive, destinate în special tinerilor, cu scopul de a promova istoria locală și de a crește vizibilitatea ruinelor încărcate de istorie.

“Activitățile propuse sunt parte componentă a proiectului <Porolissum: prietenul tinerilor> (finanțat de către Consiliul Județean Sălaj), care are ca scop principal promovarea patrimoniului istoric antic sălăjean.

De asemenea, evenimentul se înscrie în spiritul programului <Luna patrimoniului> (coordonat de către Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău).

Prezentarea datelor științifice au rolul de a educa în spiritul respectului față de patrimoniu, sporind atractivitatea istoriei ca subiect de studiu. Activitățile de reconstituire istorică (ateliere interactive cu caracteristici variate) contribuie la creșterea vizibilității Complexului Arheologic Porolissum, atât a ruinelor istorice cât și a peisajului natural deosebit. Atelierele interactive au ca scop sporirea coeziunii familiale (prin participare: tinerii împreună cu vârstnicii, copiii împreună cu părinții, nepoții împreună cu bunicii), creșterea gradului de cooperare și interacțiune între membrii unei comunități, menținerea spiritului competițional și de fair-play în cadrul atelierelor destinate sporturilor din antichitate, crearea unor momente de deconectare/recreere într-un peisaj fabulos, încărcat de istorie”, spune dr. Dan Băcueț-Crișan, președintele Asociației Amicii Muzeului.

Evenimentul se va desfășura între orele 12.00 și 18.00, iar accesul publicului se va face pe baza biletului de intrare în complexul arheologic (preț bilet adult 10 lei, preț bilet elev/student/pensionar 5 lei, acces gratuit pentru copiii sub 7 ani).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut