noiembrie 27, 2022

Legile Justiției, promovate de șeful statului

Legile Justiției au fost promulgate de președintele României, Klaus Iohannis.

Noile legi pun bazele modernizării sistemului judiciar, consolidează independența justiției și o aliniază la valorile și principiile europene. În redactarea acestora, ministrul PNL al Justiției, Cătălin Predoiu, a implementat toate recomandările anterioare ale Comisiei de la Veneția, ale MCV și ale instanțelor judiciare.

Pachetul de legi a fost obiectul unei largi dezbateri, în care au fost implicate toate părțile. Forma actuală a Legilor este rezultatul eforturilor Ministerului Justiției, dar și ale Comisiei speciale din Parlament, condusă de PNL și din care au făcut parte mai mulți parlamentari liberali.

Noile Legi ale Justiției, care îndreaptă multe dintre imperfecțiunile din sistem, reprezintă și un jalon cheie în PNRR.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *