octombrie 3, 2022

Legea salarizarii sta sa pice

Proiectul de ordonanța de urgența privind salarizarea va fi retras de Ministerul Muncii, au anunțat sindicaliștii la ieșirea de la negocierile care au avut loc ieri. Premierul Dacian Cioloș și miniștrii cu responsabilitați în elaborarea Legii salarizarii bugetare s-au reunit de urgența ieri dupa amiaza la Palatul Victoria pentru a discuta despre concluziile întâlnirii pe care sindicatele au avut-o la Ministerul Muncii cu ministrul de resort, Ana Costea. La finalul negocierilor, Cosmin Andreica, consilierul ministrului Muncii, Ana Costea, a anunțat ca aceasta își va depune mandatul daca nu se va ține cont de parerea sa cu privire la proiectul de ordonanța privind salarizarile bugetarilor.

Conform proiectului de Ordonanța de Urgența, ce ar urma sa intre în vigoare de la 1 august 2016, președintele României va avea un salariu lunar brut de 15.000 de lei, iar Patriarhul va încasa o indemnizație lunara de 13.706 lei. Aceeași suma, de 13.706 lei, va fi încasata ca venit lunar și de președinții celor doua camere ale Parlamentului, dar și de premierul țarii, se noteaza în proiectul de act normativ.
Miniștrii și consilierii prezidențiali vor avea un venit lunar brut de 12.124 de lei, se arata în document, iar senatorii și deputații vor fi platiți cu 10.150 de lei.Potrivit proiectului de act normativ, un profesor universitar cu peste 25 de ani vechime poate ajunge la un salariu de baza de 5.339 de lei, iar pentru unul cu pâna la 10 ani vechime indemnizația salariala lunara va fi de 4.084 de lei. stop_coloana
În cazul dascalilor din învațamântul preuniversitar, salariile vor fi între 1.700 și 3.400 de lei, se arata în proiect.
Pentru medicii primari salariile vor fi între 2.832 și 3.526 de lei, în timp ce pentru medicii stagiari indemnizațiile vor fi cuprinse între 1.479 și 1.842 de lei, se mai noteaza în document.

Sindicaliștii din învațamânt cer demisia guvernului Cioloș

Reprezentanții profesorilor cer demisia Guvernului Cioloș din cauza controversatului proiect de ordonanța de urgența privind salarizarea unitara și anunța proteste luni și marți (18 și 19 aprilie), între orele 15:00 – 17:00, în fața Guvernului, potrivit unui comunicat de presa al Federației Sindicatelor Libere din Învațamânt (FSLI), remis ieri agenției Mediafax. Liderii sindicali apreciaza ca profesorii care ar urma sa vina în sistem ar avea salarii și mai mici decât acum. “Un învațator are maximum 2.700 de lei; daca trece acest OUG, ar avea maximum 1.900 de lei. Deja e agitație maxima în sistem. Cei care vor veni în sistem ar urma sa aiba salarii și mai mici decât sunt acum”, a spus președintele FSLI, Simion Hancescu.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.